• Várhatóan 2024-ben kerül képernyőre A Nyerd meg az életed folytatása a Netflixen
  • A rendező elmondta, hogy ha a körülmények lehetővé teszik, szerződtetik Leonardo DiCapriot
  • Legfeljebb a 3. évadban szerepelhet, jelenleg új játékok kivitelezésére fordítják a költségvetést

A Stranger Things és A vezércsel nézettségét is magasan felülmúló számokat hozott tavaly a Nyerd meg az életed (Squid Game), ami arra ösztökélte a franchise-építéssel egyébként meglehetősen kritikus Netflixet, hogy teljes univerzumot húzzon fel a sorozat köré. Ted Sarandos, a szolgáltató vezérigazgatója elárulta, hogy valóságshow-val, élő eseményekkel, játékokkal és merchandise termékekkel is készülnek a rajongóknak. Illetve természetesen folytatódik a széria, amihez a platform nem átall nagy betűs hollywoodi sztárt igazolni a stábba.

mv5bnza1mmy0odqtndawns00zja5lthjowytzmiwmmmwodu3yjc5xkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Leonardo DiCaprio

Hwang Dong-hyuk a Deadline hasábjain elárulta, hogy bár eredetileg nem terveztek nyugati színészeket bevonni a produkcióba, a koncepció a jövőben „valószínűleg megváltozik.” Konkrétan meg is nevezte Leonardo DiCapriot: „amennyiben az időnk és a körülményeink engedik, meg kéne kérnünk, hogy csatlakozzon a stábhoz. […] Többször mondta, hogy nagy rajongója [a sorozatnak]” – magyarázta a rendező.

A nyitószezonban feltűnt néhány ismert koreai színész, a tengerentúlról azonban már csak a szűkös költségvetés miatt sem hívhattak közkedvelt művészt. Noha az alkotók bevallása szerint a második szezonban lényegesen izmosabb összegből gazdálkodnak, DiCaprio legfeljebb a már szintén lekötött harmadik felvonásban szerepelhet.

dde54-16365758269240-1920.jpg
(DiCaprio és a sorozat színésze, Lee Jung Jae. A kép forrása: Sportskeeda)

„Inkább fojts meg”

Jelenleg az új játékok kivitelezésére fordítják a pénzt, amivel kapcsolatban Dong-hyuk viccesen arra kérte az újságírót, hogy ha esetleg részegen el akarna kotyogni néhány titkos információt, inkább fojtsa meg őt. Komolyra fordítva a szót, úgy fogalmazott, hogy a közönségnek éreznie kell a feszültséget, ezért nem spoilerezik. A második évad várhatóan 2024-ben kerül képernyőre.

202110290005350.jpg
(Hwang Dong-hyuk, a sorozat atyja. A kép forrása: The Korea Herald)

A történet

Nyerd meg az életed története szerint arctalan szervezők hívnak meg több száz eladósodott személyt, hogy különböző feladványokban mérjék össze erejüket. Hamar kiderül, hogy a hatalmas nyeremény megkaparintásáig halálos játékokon keresztül vezet az út. Hwang Gond-hyuk elmondása szerint a második felvonásban a játék győztese, Gi-hun igyekszik megállítani a verseny titkos szervezőit.