• Új ajánlót kapott Tim Burton netflixes Wednesday Addams sorozata
  • Jenna Ortega vívóleckéket vett és csellóórára járt a felkészülés alatt
  • Tim Burton szerint Wednesday némafilmes színészre hasonlít, aki szavak nélkül fejezi ki magát

Hamarosan új fejezettel bővül a patinás Addams Family univerzum. Az MGM kritikánkban stílusidegennek minősített és túl lágy humorral operáló animációs mozijai után Tim Burton vette kézbe a franchise-t, és Wednesday-re fókuszáló sorozatot készít a Netflix kínálatába. A 2010-es években készült már egy sokszor méltatott, mára mégis feledésbe merült széria Adult Wednesday Addams címen, most viszont új megközelítésből láthatjuk a gótikus lány kalandjait.

A történet

Mint előzeteséből is kiderült, a cselekmény nagyja a Nevermore akadémián játszódik, ahol a címszereplő mentális képességeinek irányítását igyekszik elsajátítani, miközben a várost megrázó gyilkosság és egy szüleit huszonöt éve foglalkoztató rejtély nyomába ered.

netflix-wednesday09-11082022-dde2db2bca304f35833a82a959c113c0.jpg
(A kép forrása: People)

Wednesday születése

Főszerepben a Sikoly és az A 24 X-ének újdonsült tehetsége, Jenna Ortega látható, aki a Netflix frissen kiadott videójában mesél az alakításra való speciális felkészülésről. Elárulta például, hogy heti kétszer vett vívóleckét és csellóórákra járt. Wednesday „olyan, mint egy némafilmes színésznő, aki szavak nélkül képes kifejezni dolgokat” – definiálta nagyon találóan a karaktert a rendező.

A stáb

Bár Thora Birch személyes okokból távozni kényszerült a stábból, így is elég mutatós stábot szerződtetett a Netflix. A főhőst a Sikoly és az A 24 X-ének újdonsült tehetsége, Jenna Ortega játssza, Morticia és Gomez szerepében Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán párosát láthatjuk, illetve feltűnik a 90-es évek ikonikus filmjeiben Wednesday-t alakító Christina Ricci is. Érdekesség, hogy Fester bácsi hiányzik a főhősök sorából, bár sokan nagy meglepetést sejtenek a háttérben.