• Lesz még Mass Effect-játék
  • Erről az EA alelnöke biztosított minket
  • Casey Hudson is szívesen dolgozna egy új Mass Effecten
  • A következő rész viszont valószínűleg csak évek múlva valósul meg

A Mass Effect: Andromeda egyjátékos támogatása véget ért, se DLC, se újabb patch nem érkezik már (pedig azért még lenne mit javítani…). Ám az EA alelnöke, Patrick Söderlund szerint ez még nem jelenti a Mass Effect franchise végét. Egész pontosan úgy fogalmazott, amikor a GameReactor erről kérdezte, hogy „az elvártnál gyengébb eladásokkal bíró Andromeda nem okozza a sci-fi széria végzetét”.

„Látom, hogy az emberek azt mondják: ó, az EA nem készít több Mass Effectet. Én viszont nem látom okát, hogy ne térjünk vissza a sorozathoz” – folytatta mondandóját. „Miért ne? Elképesztő univerzuma van, imádják, hatalmas a rajongói bázisa, ráadásul egyike azon játékoknak, ami sokat tett az EA-ért és a Bioware-ért.”

Azt viszont hozzátette, hogy a jövőben óvatosan fognak bánni a sorozattal, biztosítva azt, hogy amikor visszatér, releváns, friss és izgalmas módon tegye. És ő szeretne tenni arról, hogy ez így történjen meg.

A hírhez kapcsolódik, hogy pár napja Casey Hudson, a Bioware Edmonton vezetője is jelezte Twitteren, hogy szeretne újra a Mass Effecten dolgozni.

Hogy mikor fog visszatérni, vagy ki készíti el, az viszont kérdéses maradt. Nyilván nem jövőre, valószínűleg a sorozat tényleg lepihen hosszabb időre, már csak azért is, mert a Bioware-nek most ott az Anthem, amit a Mass Effect-trilógiát is tető alá hozó edmontoni stúdió készít. Az Andromedát jegyző Montreal ugye összeolvadt a Motive Studiosszal, szóval ők végképp nem jönnek szóba, az Austint meg leköti a Star Wars: The Old Republic.

Persze a legvalószínűbb az, hogy miután az edmontoni stúdió magára hagyja az Anthemet, újra egy Mass Effectbe fognak bele, de esélyes, hogy azt még a negyedik Dragon Age-játék is meg fogja előzni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!