• Megszületett az ítélet Shinobu Yoshida ügyében
  • Akit még áprilisban tartóztattak le
  • Két évet kapott
  • De öt évre felfüggesztve

Korábban már mi is hírt adtunk róla, hogy vannak helyek, ahol a kelleténél talán kicsit komolyabban veszik a szerzői jogok megsértését, de most kiderült, hogy a Shinobu Yoshida nevű youtubert a hét elején bűnösnek találták a sendai kerületi bíróságon szerzői jogok megsértése miatt. Két év börtönbüntetést kapott, öt évre felfüggesztve. A bíróságon a Stein's Gate: My Darling's Embrace játékból készült Let's Play videó-sorozatot említették, mint az egész ügy kiváltója. A videóst emellett 1 millió jen pénzbírsággal is sújtották, mivel a Spy x Family című anime-sorozat szerkesztett videóit sem lett volna szabad feltöltenie a világhálóra.

Yoshida a bíróságon azt állította, hogy csak tartalmat akart megosztani, és hogy nem tudta, hogy ebből ekkora botrány lesz. Yoshidát még az év elején, áprilisban tartóztatták le az ügyben, mert több "spoileres videót" posztolt a Stein's Gate: My Darling's Embrace-ről és a Spy x Family animéről, a megfelelő stúdiók engedélye nélkül. Japánban brutálisan komolyan veszik a szerzői jogokat, például a Nintendo lazán letiltathat fiókokat csak azért, mert egy-egy videóban valamelyik Nintendo-játékból származó képi- vagy hanganyag található.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.