• Dead Reckoning lesz a Mission: Impossible 7 címe
  • Tökéletes blockbusternek titulálták első nézői a Top Gun 2-t

Tom Cruise karrierje új lendületet vett: hamarosan visszatér a Top Gun és a Mission: Impossible új epizódjaiban, később pedig az űrben forgathat filmet. Ezúttal előbbiekről érkeztek hírek. A mozitulajdonosok éves találkozóján, a napokban zajló CinemaConon külön panelbeszélgetést szenteltek friss akcióthrilereinek.

Top Gun: Maverick

Top Gun meglepő módon a Cannes-i Filmfesztiválon debütál majd, hogy aztán a Paramount az elesett amerikai katonák előtt tisztelgő Memorial Day felvezetéseként május 26-án küldje mozikba a filmet. Ugyanakkor teszt jelleggel már a CinemaConon levetítették a Mavericket. Az újságírók elsöprő lelkesedéssel fogadták a filmet, tökéletes blockbusternek nevezve a Lady Gaga főcímdalával fémjelzett produkciót.

Joseph Kosinki (Tron: Örökség) ül a rendezése a jelenben folytatja az 1986-os klasszikus történetét. Az eltelt évek alatt felnőtt egy fiatal pilóta generáció, míg Maverick, kerülve a szolgálatot, öncélú repülgetéssel mulatta idejét. Amikor azonban egy minden korábbinál veszélyesebb küldetésre szánt osztag kiképzése kezdődik, a sok elitkatona élére a legnagyobb tudású pilóta kívánkozik. Nem lesz könnyű dolga a címszereplőnek, hiszen a csapatban ott van egykori barátja, Goose fia is, aki neheztel a főhősre. Utóbbit a Whiplash-ből ismert Miles Teller alakítja. Tom Cruise mellett visszatér a vászonra Val Kilmer antagonista karaktere, vagyis Iceman, A dróntechnológiát alkalmazó film főbb szereplői között találjuk továbbá Jennifer Connelly-t és Ed Harris-t.

Mission: Impossible – Dead Reckoning 1. rész

A jelenlegi tervek szerint 2023. július 14-én debütál a kémsorozat hetedik epizódja, aminek a CinemaConon bejelentették hivatalos címét. A szerencsések láthatták a Dead Reckoning előzetesét is, ami egyébként komoly nevetéshullámot eredményezett a teremben. A leírások szerint túlzottan hajmeresztő mutatványok szerepelnek a kedvcsinálóban, például Ethan Hunt egy szikláról belehajt a mély szakadékba.

A film története egyelőre nem ismert, viszont a trailer alapján halálos biokémiai fegyverekre vadászik a főhős. Cruise mellett Pom Klementieff (Bosszúállók: Végtelen háború), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Hayley Atwell (A hangya), Rebecca Ferguson (Álom doktor), Angela Bassett (Fekete párduc) és Simon Pegg (Haláli hullák hajnala) alakítják a főszereplőket.

mission-impossible-7-tom-cruise-dirt-bike-stunt.jpg
(A kép forrása: Screen Rant)