A 21:9-es képarányú monitorok piacán az LG már régóta hazánk egyik legmeghatározóbb szereplője, ez pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen kínálata ezen a fronton a mai napig nagyon minőségi és változatos. Ráadásul nemcsak átlagos, hétköznapi felhasználásra kínál „szélesvásznú” kijelzőket, hanem kifejezetten játékra is: ilyen például az LG 38GN950 és LG 34GN850 is, melyek a gamereknek szánt UltraGear nevű termékvonalat erősítik, és remek választást jelenthetnek bárkinek, aki komoly monitort keres ebben a szegmensben.

lg-ultragear-rs-03.jpg

Van képünk hozzá

Ránézésre az LG 38GN950 és LG 34GN850 le sem tagadhatnák, hogy játékosoknak készültek. Ugyanis mind a két UltraGearen nagyszerűen megfigyelhető a gamer termékekre jellemző agresszív vonalvezetés, és természetesen a színes LED csík sem maradt le a hátukról, amit manuálisan vagy szoftverrel tudunk irányítani. Összeszerelésük viszonylag egyszerű, akár egyedül is megoldható a dolog, arra azonban érdemes felkészülnünk, hogy ezek bizony elég méretes jószágok, így nem árt jó előre letakarítani nekik némi helyet az íróasztalon. A nagy méret azonban remek anyagminőséggel is jár: az LG mindkét monitorja masszív, strapabíró darab, ez pedig mindenképp egy nagy pozitívum.

Ami magukat a kijelzőket illeti, az LG 38GN950 egy 37,5 colos, 21:9-es képarányú, QHD+ (3840x1600 pixel) felbontású, G-Sync-kompatibilis, HDR 600-as nano IPS panelt kapott, míg az LG 34GN850-ben egy 34 colos, szintén 21:9-es képarányú, QHD (3440x1440) felbontású, G-Sync-kompatibilis, HDRA 400-as IPS panel található.

Alapvetően elmondható, hogy mindkét monitor képe gyönyörű, színeik élénkek, kontrasztjuk pedig kellően éles, plusz ugye a szélesvásznú és ívelt kijelző miatt teljesen más élmény rajtuk filmet nézni, főleg most, hogy a Netflixen és a YouTube-on is egyre gyakrabban találkozni a 21:9-es képarányt támogató anyagokkal. Az pedig már csak apróbb bónusz, hogy dolgozni is könnyebben és hatékonyabban tudunk velük, hiszen a megszokottnál jobban „elnyújtott” kijelzőn több ablak is abszolút kényelmesen elfér egymás mellett.

lg-ultragear-rs-02.jpg

Játékra hangolva

De persze egy gamer címkével ellátott terméket elsősorban nem azért vesz meg az ember, hogy filmet nézzen vagy dolgozzon rajta, hanem mert játszani akar, az LG 38GN950 és az LG 34GN850 pedig ezen a fronton is tökéletesen megállja a helyét. A kijelzők gyönyörű képe miatt az olyan vizuálisan erős címek, mint a Control, vagy a Raji: An Ancient Epic, egyszerűen lélegzetelállítóan festenek rajtuk, az 1ms-os válaszidőnek és a 160 Hz-es képfrissítési rátának hála pedig akár kompetitív játékokhoz is remek választás lehet mindkét UltraGear.

Persze arról szó sincs, hogy az LG 38GN950 vagy az LG 34GN850 kiváltaná a valódi tudást, de azért az olyan villámgyors reflexeket igénylő multis FPS-eknél, mint amilyen például a Rainbow Six Siege, kifejezetten jól tud jönni az alacsony válaszidő és a nagy képfrissítési ráta. Arról nem is beszélve, hogy a 21:9-es képaránynak hála a pálya nagyobb szegletét láthatjuk be egyszerre, mint egy hagyományos, 16:9-es monitoron, ez pedig szintén komoly előny lehet a Ubisoft taktikai lövöldéjében és más hasonló FPS‑ekben.

lg-ultragear-rs-01.jpg

Jó ajánlat a vérbeli gamereknek

Épp ezért az LG két UltraGear monitorja abszolút megérdemli a figyelmet, ha kompetitív FPS-ekhez vagy igazából bármilyen más játékhoz keresünk új kijelzőt. Legyen szó ugyanis egyszerű filmezésről, hatékony munkáról, egy gyönyörű játékról vagy egy kiélezett Rainbow Six Siege-meccsről, az LG 38GN950-re és az LG 34GN850-re mindig számíthatunk majd.