• Megszűnik a Rocket League online támogatása Macen és Linuxon
  • Az utolsó patch március elején érkezik

Az egyszerre több platformon is futó online játékok esetében sajnos mindig benne van a pakliban, hogy egy-egy kevésbé népszerű változatot idővel elengednek a fejlesztők: ez történik most a Rocket League háza táján is, miután a Psyonix bejelentette, hogy hamarosan megszűnik a Mac- és Linux-verziók online támogatása.

macen-vagy-linuxon-rocket-league-ezel-akkor-van-egy-rossz-hirunk.jpg

A fejlesztők azzal magyarázzák a döntést, hogy igazodniuk kell az új technológiákhoz, ami nem teszi lehetővé, hogy tovább támogassák ezt a két verziót, ezért mácius elején jön egy utolsó patch, amely kiveszi az online funkciókat a Rocket League-ből. Egészen pontosan ezeket: online matchmaking, privát meccsek, tournamentek, rocket pass, item shop, esport shop, ingame események, barátlista, klubok, hírek, custom training pakkok, steam workshop mapek és ranglisták. Aki a Steamen vásárolta meg a játékot, az bármikor átválthat a Windows-verzióra.

A hírnek nyilván nem lesz pozitív fogadtatása a közösségen belül, ami újabb felhördülést jelenthet a loot boxokkal kapcsolatos kifakadás után.