• 2022. június 21-én debütál Jordan Peele Nem című misztikus horrorja
  • Főszerepben Daniel Kaluuya (Fekete PárducJudas and the Black Messiah)

Mostanra egész nyugodtan kijelenthetjük, hogy Jordan Peele felismerhető szerzői kézjeggyel bír. A Tűnj el! és a Mi társadalmi mondanivalót hordozó rémtörténetei köszöntek vissza a produceri égisze alatt készült Kampókézben, sőt még az Alkonyzóna felújítása is illik a Peele-féle misztikus hangvételű produkciók sorába. Nem (Nope) című következő rendezése újfent az előbbiekhez hasonló rémtörténetnek ígérkezik.

mv5bowu4zmi3mjatodu3ny00mwvmltg1ztmtotlmmjrlnjrjmmuyxkeyxkfqcgdeqxvyntk5ntqzndiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Mivel a rendező filmjei általában egy fináléban bekövetkező csavarra, nagy gegre vannak felépítve, előzeteseivel nem kifejezetten árulkodik a cselekményről. Azt viszont máris láthatjuk, hogy a Peele-re jellemző erős szimbólumok uralják a Nem képeit is. Az alábbi előzetesben afroamerikaiak üzemeltette lófarm üzemeltetőit, illetve a vállalkozásukhoz készült reklámot látunk. Állításuk szerint annak a fekete férfinek a leszármazottjai, aki Eadward Muybridge 1878-as forradalmi jelentőségű, mozgóképet imitáló fotósorozatán látható.

A július 21-én debütáló opusz hivatalos leírása szerint hőseink annak a kaliforniai szurdoknak a lakói, amely tanúja egy hátborzongató felfedezésnek. A Daniel Kaluuya (Tűnj el!Judas and the Black Messiah), Keke Palmer (A Wall Street pillangói) és az Oscar-jelölt Steven Yeun (MinariOkja) főszereplésével készült filmben tehát valamilyen természetfeletti jelenség rázza meg a cselekménynek helyszínt adó városka lakosságát.