• A Bosszúállók: Végjátékról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Sarkvidék című katasztrófathriller két légiszerencsétlenséget szenvedett ember túlélési kísérletét mutatja be az Északi-sarkon
  • Az igaz történetet feldolgozó Hőlégballon kelet-német hősei saját repülőeszközükön próbálnak átjutni a szabad világba
  • Ma debütál az anyaságot sok nő szemszögéből bemutató francia Anyák napja is

Újabb csütörtökhöz érkeztünk, és bár a múlt heti premierek számához képest most sokkal szűkebb a filmfelhozatal, ezúttal egy igazi gigaprodukció is várja a nézőket. A Bosszúállók: Végjáték első amerikai kritikái kiemelkedően kreatív, érzelmes és néhol vicces moziról tanúskodnak. A széria leghosszabb opuszában a címpszereplők Thanos köveit próbálják megszerezni, hogy visszaforgassák az időt. Kritikánkat itt olvashatjátok.

avengers-endgame-poster-top.jpg

Ma debütál egy rendkívül izgalmasnak ígérkező katasztrófathriller is. Egy Északi-sarkon lezuhant repülő túlélőjéért küldött mentőhelikopter is légikatasztrófa áldozata lesz. A két életben maradt ember végül nem vár újabb mentőcsapatra, hanem elhagyja a viszonylagos biztonságot nyújtó roncsokat és nekivág a végeláthatatlan jégmezőnek.

Érkezik egy másik izgalmas film, a Hőlégballon című német politikai thriller is. Az 1979 NDK-jában játszódó - igaz történetet feldolgozó - opusz hősei két nyugatra szökni kívánó család, akik hőlégballonnal próbálnak átjutni a szabad világba. Mesterkedésüket a STASI is megneszeli…

Mától látható az Anyák napja című francia film is, ami különböző nők szemszögéből mutatja be az anyává válás folyamatát, illetve a gyerekekkel való kapcsolatteremtés nehézségeit. Marie-Castille Mention-Schaar érzelmes alkotása a rossz anya képzetét szeretné a különböző sorsú karakterek életének bemutatásán keresztül megdönteni.