• A két lépés távolság főhőse két kórházi gyógykezelését töltő tinédzser, akik vonzalmuk ellenére betegségük miatt nem érhetnek egymáshoz
  • Ma debütál a norvég black metál születését bemutató Lords of Chaos
  • Mától látható az igaz történeten alapuló A vörös ügynök című brit kémfilm és a Manu című német animációs mese

Május első csütörtökén új filmek érkeznek a hazai mozikba. Ma mutatják be Rachael Lippincoltt, Mikki Daughtry és Tobias Iaconis tavalyi bestsellere, a Két lépés távolság (Five Feet Apart) alapján készült azonos című filmet, amiben két kórházi gyógykezelését töltő tinédzser között szerelem szövődik, ám betegségük miatt nem érhetnek egymáshoz.

five-feet-apart.jpg

Mától látható a norvég black metál születésének tragikus történetét bemutató Lords of Chaos című opusz is. A Norvégiát megrázó egykori templomgyújtogatásokért és gyilkosságokért felelős Mayhem és Burzum történetének filmes feldolgozásában magyarok is közreműködtek.

Lords of Cha

Judi Dench és Sophie Cookson főszereplésével érkezik egy igaz történeten alapuló brit thriller. Évtizedekkel korábban, az atombomba kifejlesztésekor valaki kémkedett a szovjeteknek. A ma már falusi könyvtárosként élő Joan is tagja volt a fejlesztéseken dolgozó csapatnak, egy napon pedig megjelennek nála a brit belügyminisztérium munkatársai és hazaárulással vádolják az idős asszonyt.

A német gyártású Manu a legsirályabb fecske című animációs mese ügyetlen címszereplőjét száműzik társai, ám az idővel barátokra lelő madár végül visszatér és megmenti családját.

Manta Ray címen bemutatnak egy francia-kínai-thaiföldi művészfilmet is. A hivatalos szinopszis szerint egy thaiföldi halász egy eszméletlen férfit talál az erdőben, akit aztán befogad saját házába. Amikor a halász egy nap eltűnik a tengeren, Thongchai lassan átveszi megmentője életét - beleértve a feleségét, a házát és a munkáját.