• Megérkezett A vadon hívó szava, Harrison Forddal a főszerepben
    • A történet szerint állatkereskedők kezére jut egy bernáthegyi szánhúzó, egy derék aranyásó férfi viszont megmenti őt
  • Bemutatják a Nikolaj Coster-Waldau (Trónok harca) főszereplésével készült Öngyilkos túrát
    • Egy biztosítási nyomozó egy eltűnt férfi után kutat és az öngyilkosságra hajlamos embereknek segítő hotelbe téved
  • Ma debütál Olivier Assayas Wasp Network című új rendezése
    • Egy kubai pilóta Amerikába szökik és más disszidensekkel terrorcselekményeket hajtanak végre a Castro-rezsim ellen
  • Mától látható A Mennyországnak kell lennie című cannes-i különdíjas vígjáték
    • Hősünk Palesztinából menekül egy élhetőbb otthont keresve, ám bárhová megy, valami mindig hazájára emlékezteti

Újabb premiernaphoz érkeztünk a hazai mozikban, ismét színes műfaji felhozatal várja a magyar nézőket.

A vadon hívó szava

Adaptáció készül Jack London 1903-as kultikus regényéből, aminek főhősét Harrison Ford alakítja, oldalán egy CGI-animált bernáthegyivel (utóbbiért sok bírálatot kapott a film). A történet szerint az aranyláz idején állatkereskedők kezére jut Buck, a szánhúzó kutya, egy derék aranyásó férfi viszont megmenti kegyetlen gazdáitól a kutyust. A filmet Chris Sanders (Így neveld a sárkányodat) rendezi, a forgatókönyvet pedig Michael Green (Szárnyas fejvadász 2049) írta.

mv5bmtk0odc4mjctmzy0ni00nja0lwjhndgtmjeznjfizdnhnzyxxkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndcv1.jpg

Öngyilkos túra

Északi bűnügyi film debütál a Trónok harcából és a Dominóból ismert Nikolaj Coster-Waldau főszereplésével. A történet szerint egy biztosítási nyomozó egy eltűnt férfi után kutat, a megbízás pedig a világtól elzárt Aurora Hotelbe vezeti, ahol az öngyilkosságra hajlamos embereknek igyekeznek segítséget nyújtani különleges módszerekkel. Hősünk idővel maga is megzavarodik...

Wasp Network – Az ellenállók

Bemutatják Olivier Assayas (Kettős életekA stylist) új rendezését. Hősünk egy kubai pilóta, aki családját hátrahagyva megszökik hazájából és Miamiban kezd új életet. Hamarosan más disszidensek is követik őt, akikkel kialakítanak egy kémhálózatot és terrorcselekményeket hajtanak végre a Castro-rezsim ellen.

Főszerepben: Adria Arjona, Penélope Cruz, Ana de Armas, Wagner Moura és Edgar Ramirez.

A Mennyországnak kell lennie

Mától látható a többszörösen díjazott Elia Suleiman új, a Cannes-i Fesztivál Zsűrijének különdíját is bezsebelő vígjátéka. Hősünk Palesztinából menekül egy élhetőbb otthont keresve, ám Párizstól New Yorkig bárhová megy, valami mindig hazájára emlékezteti.

Isten létezik, és Petrunijának hívják

A harmincas éveiben járó Petrunija a szüleivel él egy észak-macedóniai kisvárosban. Történészdiplomája miatt minden munkához túlképzett: se állása, se párkapcsolata. Egy helyi vallási rituálé alkalmával, amikor a pap keresztet dob a jeges vízbe és férfiak százai ugranak utána, míg a nők csak távolabbról figyelhetik az eseményeket, hirtelen Petrunija is az úszók közé ugrik és ő hozza fel a keresztet. A szokatlan eseménytől teljesen felbolydul a városka élete, a helyiek pedig a pópákkal és a rendőrökkel karöltve a nő ellen fordulnak.