PC-re mától mindenki számára elérhető az Overwatch rangsoroló kompetitív módja, pontosabban szólva mindenki belevághat, aki elérte a 25-ös szintet. A játékmódot szólóban és csapattal is teljesíthetjük, a matchmiking pedig skill-alapú, vagyis velünk azonos erősségű ellenfeleket kapunk.

Az előrehaladáshoz első körben le kell tudnunk tíz meccset, ezután a program egy 1-től 100-ig terjedő skálán behatárolja képességünket, és megkapjuk skill pontjainkat. Ezeket aztán növelhetjük vagy csökkenthetjük, attól függően, hogy győzünk vagy veszítünk a csaták alatt. Az első tíz meccs után kapunk egy speciális spray-t és ikont is. Eztán a mérkőzések megnyerésével nem csak skill pontjainkat, hanem Competitive pontjainkat is gyarapíthatjuk, amelyek segedelmével hozzájuthatunk majd a speckó aranyfegyverekhez.

A tervek szerint négy szezon lesz, mindegyik két és fél hónapig fog tartani, a listát pedig a végén nullázzák. Két szezon között kéthetes szünet lesz.

És, hogy mikor lesz elérhető az Overwatch kompetitív módja PS4-re és Xbox One-ra? Pontos dátum még nincs, de a Blizzard szerint hamarosan oda is megérkezik, csak előtte még a PC-s változat és a játékosok visszajelzései alapján kijavítják az esetleges hibákat. Addig is, olvassátok el cikkünket, amiből megtudhatjátok, hogyan lehettek a legjobb Overwatch-játékosok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!