Alapvetően nem volt különösebb gondom a Mass Effect: Andromeda karaktereivel. Oké, Sara Rayder alapvetően szerintem is azért hagyta el a Tejútrendszert, mert a látvány után a génfaló már nem is tűnt olyan rossz alternatívának, de hát istenem, nem lehet mindenki olyan, mint Miranda (szerintem az alap FameShep sem szép). És persze Addison igazgatónő is úgy festett, mint akinek tényleg belefáradt az arca valamibe, amibe nem szabadott volna belefognia. Ezeket leszámítva azonban nem éreztem súlyosnak a problémát.

Ám az 1.05-ös patch az emberek és az asarik arcát is újrarendezi, hála az új szemeknek, meg némi extra igazításnak. Amíg meg nem láttam, el nem tudtam képzelni, mi értelme új szemeket elhelyezni a modellekben, de amint megláttam Sarát, máris megértettem. A karakter arca sokkal élőbb lett, ráadásul van egy olyan sanda gyanúm, hogy Miss Ryder alap külsején és Addisonon is dolgoztak még kicsit a készítők. Ryderről még nem találtam összehasonlító képet, de Addisonnál vitathatatlan, hogy kicsit „plasztikázták”.

mass-effect-andromeda-director-addison-old-new.jpg

Balra a patch utáni, jobbra a patch előtti Addison.

Az meg mindenkire igaz lett, hogy csillogóbb a szeme. Emellett átdolgozták Liam és Cora ruháját (az eredeti nekem jobban tetszett), talán kicsit a nő sminkjét is, a naprendszerekben a bolygótól bolygóig utazás már átugorható a TAB lenyomásával (ez bekerült a beállítások közé is). A beszélgető tárcsán pedig fel lett tűntetve, melyik választás melyik numerikus billentyűre van kiosztva, így billentyűzetről is könnyedén vezérelhetjük a beszélgetést.

Emellett, amit még észrevettem, hogy Peebee már nem támaszkodik a levegőben a Tempest rakterében, miután beszélgetünk vele, és mintha egy kicsit a teljesítmény is javult volna, most nem esett le nagyon az fps olyan helyeken, ahol máshol fejest ugrott a mélységbe.

Persze van még rengeteg egyéb javítás, a fentiek csak azok voltak, amiket egy pár órás játék után (vagy éppen egyből betöltés után) észrevettem. A teljes listát a Mass Effect: Andromeda hivatalos oldalán olvashatjátok, de az biztos, hogy ez a patch már beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s a tervek szerint a következő két hónapban még befut pár ilyen javítás.