Amint azt az említett beharangozó hírben is elmondtam (lásd oldalt), a sztori és a játéktervezés két LucasArts veterán, Hal Barwood és Noah Falstein reszortja, akiknek nevéhez többek között a zseniális Indiana Jones and the Fate of Atlantis is fűződik, a kódoló pedig a 4Head csapata (Guild 2). A kiadott képek csodásak, reméljük, maga a játék is hasonlóan színes és kellemes lesz.

Egy friss sajtóközleményből kiderül, hogy egy minijátékot is beépítenek az urak: pénzt kereshetünk táncolással. Miközben a színpadon riszálja magát Mata, hangjegyek repkednek majd a képernyőn, ezeket kell levadásznunk az egérrel, a megfelelő ritmusban. Minél ügyesebbek vagyunk, annál több dodót, zsét, lét szedünk össze, és ennek függvényében értékeli majd ki a program a játék végén a tánctudásunkat. Hatalmas megkönnyebbülésemre azt is hozzáteszi a hír, hogy ezt a mókát a menüben kikapcsolhatjuk, tehát a hozzám hasonló ortodox kalandhívők, akik minden ilyen kilengést a műfaj meggyalázásaként élnek meg, háborítatlanul élvezhetik a tiszta és szeplőtelen point & click életérzést. Ugyan az anyag megemlíti, hogy hasonló pontgyűjtögetés megtalálható Barwoodék korábbi munkásságában is, így ez egyfajta mementó, és a tánc szorosan hozzátartozott a kémnő életéhez, de maradjunk abban, hogy nekem a kalandjáték nem erről szól, és pont, bocsánat ezért.

A végére még egy jó hír: a játék november 21-én kerül piacra, bár a sajtóközlemény elég rejtélyesen fogalmaz („megjelenik világszerte, de először a német nyelvterületeken”). Addig nézegessétek a remek képeket, továbbá ajánlom figyelmetekbe a szintén jól sikerült hivatalos weboldalt is.