• Ma debütál a Disney+ műsorán az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk)
  • Premier előtt több mint száz felhasználó 1-es osztályzatot adott rá az IMDB-n
  • Feltehetően rajongók pontozták 10-esre a szériát válaszképpen

Az internetes szavazások infantilizálódása még olyan oldalakon sem ismeretlen jelenség, amiknek közönsége igyekszik átgondolt válaszokat adni. Az IMDB a leggyakrabban hivatkozott filmes adatbázis, aminek értékeléseit általában mértékadónak tekinti a média és a közvélemény is. A Disney+ frissen debütált Marvel sorozata, az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk) esetében azonban szélsőséges esetnek lehetünk szemtanúi.

Szélsőséges osztályzatok

Még be sem mutatták a széria nyitóepizódját, több mint száz felhasználó azonnal 1-es osztályzattal sújtotta a produkciót, tudósított a Filmsor. Válaszképpen hamar megjelent az ellentábor, akik 10 pontra értékelték a sorozatot, holott még ők sem láthatták a bevezető részt. Bár eleinte a legalacsonyabb értékeléssel szerepelt az IMDB-n az Amazon: Ügyvéd, végül 4,3 pontos átlagot vett fel a profil.

amazon1.jpg

Korosztályi és nemi bontás

Az oldal statisztikái szerint a női felhasználók valamivel jobban kedvelik, vagy érdeklődnek, talán ez a szó itt helyesebb, a sorozat iránt. Összességében megfigyelhető, hogy a fiatalabb korosztály lényegesen magasabb polcra helyezi a produkciót, jóllehet a csekély számú 45 évnél idősebb női néző részéről érkeztek a legmagasabb pontszámok.

amazon2.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Kik szavaztak?

A 10-es értékelések mögött alighanem Marvel fanatikusokat sejthetünk, arról viszont érdemes volna kutatást végezni, hogy kik és miért pontozták le a sorozatot a premier előtt. Nektek mi a véleményetek a netes fórumokon tapasztalható egyre gyakoribb szélsőséges megnyilvánulásokról? Követitek majd a Marvel új élőszereplős sorozatát?

AMAZON: ÜGYVÉD (SHE-HULK) – PREMIER: AUGUSZTUS 18.

A képregények hasábjain 1980-ban jelent meg Jennifer Walters, Hulk unokahúga, a szuperemberekkel kapcsolatos jogi esetekre specializálódott ügyvédnő. A Disney+ sorozatában a Tatiana Maslany (Perry Mason) alakította címszereplő maga is kivételes képességekre tesz szert, súlyos sérülését követően ugyanis megkapja Bruce Banner vérét. Mark Ruffalo karaktere és She-Hulk hasonló módon képes átalakulni, ám Jennifer mindvégig képes megőrizni emberi tudatát. Eleinte ugyan irtózik új életétől, idővel azonban felismeri erejének áldásos hatásait.

A DISNEY+ MARVEL SOROZATAI