• Augusztus 18-án debütál az Amazon: Ügyvéd a Disney+ műsorán
  • Bruce Banner vérét kapja meg balesetét követően unokahúga
  • Eleinte irtózik képességétől, de hamar megtanulja kezelni azt

A mozipremierekkel egyidőben, csütörtökön debütál az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) nyitóepizódja a Disney+ kínálatában. Bemutatkozik a Tatiana Maslany (Perry Mason) alakította Jennifer Walters, vagyis She-Hulk, akit a korábbi magyar képregényekben, így a sorozat fordításában is Amazonnak neveznek.

A hősnő

A harmincas éveiben járó címszereplő emberfeletti jogi ügyekre specializálódott ügyvéd, aki súlyos balesete után unokabátyjától, Bruce Bannertől kap vért. Az alkalomadtán 180 centis, szupererős Hulkká változó hősnő érdekes módon átalakulása idején végig megőrzi emberi tudatát. Eleinte ugyan irtózik új életétől, idővel azonban felismeri erejének áldásos hatásait.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(Jelenetképek a sorozatból: Forrás: Disney+)

Vígjáték sorozat népszerű Marvel hősökkel

A Marvel sorozatoktól megszokhattuk, hogy gyakran eltérnek a mozifilmek hangvételétől. Most sem lesz ez másképp: a produkció hivatalos leírása alapján vígjáték szériára számíthatunk. A kilenc epizód során feltűnik azonban a Moziverzum több ismert alakja, így a Mark Ruffalo, Tim Roth és Benedict Wong alakította Smart Hulk, Förtelem és Wong is.

„Azt szeretem a legjobban Jenben, azaz Amazonban, hogy ellentmondásos személyiség. Teljesen munkamániás, közben mégis hatalmas szíve van. Van, amikor imád, van, amikor egyenesen utál Amazon lenni. Ezekben az ellentmondásokban rengeteg szórakoztató feszültség rejlik, amivel játszani lehet" – nyilatkozta Maslany a Disney+ közleménye szerint. Hasonló lelkesedéssel beszélt a produkcióról, Kat Coiro, a sorozat hat epizódjának rendezője is: „gyerekkoromban nagy She-Hulk rajongó voltam. Egy képregénybolt közelében laktam, és ő egy igazán vagány női karakter volt, saját képregénnyel."

mv5bztm4mjzlntytyjmxni00otqzltkwztmtnjc2mwrhndqxntjhxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A
 kép forrása: IMDB)

Amazon története

Stan Lee és John Buscema karaktere 1980. február 10-én mutatkozott be a The Savage She-Hulk című képregénysorozatban. 1982-ben csatlakozott a Bosszúállókhoz, illetve 1984-ben szerepelt a Fantasztikus Négyes mellett – ezalapján Maslany a két szuperhősgárda tagjaként vagy segítőjének szerepében a Moziverzum későbbi fázisaiban is felbukkanhat majd. John Byrne 1989-1994 között futó Sensational She-Hulk című sorozatában ruházta fel Jennifert a rajongók által ma is hozzá társított humorral. Ő az, aki „áttöri a negyedik falat.”

„A képregényekből ismert Amazon karakterében azt szerettem, hogy az igazságszolgáltatás és az igazságosabb társadalom megteremtése iránti szenvedélye miatt lett ügyvéd, ezt a tulajdonságot a sorozatban is beépítettük a személyiségébe" – mondta Wendy Jacobson, társproducer. „Az is megfogott, hogy a karakter képes oda-vissza változni Jennifer Waltersből Amazonná, valamint az a küzdelem, amin egy modern nő nap mint nap keresztülmegy. Megpróbál előrehaladni a karrierjében, miközben időt szakít a barátokra, a családra és a randizásra is. A humor nagy része ezekből az igazán életszerű és átélhető történetekből fakad, például egy kötelező családi vacsorából" – tette hozzá. Ti várjátok már a csütörtöki premiert?

A DISNEY+ MARVEL SOROZATAI