• 2024. november 8-én kerül mozikba a Fantasztikus Négyes
  • Nem eredettörténetet láthatunk, a Marvel vezér szerint azt már ismeri a közönség
  • Kevin Feige elmondta, hogy magasak az elvárások a képregények sikerei miatt

Az elmúlt héten információdömping tombol a Marvel háza táján. A Comic-Con előzetesei és bejelentései mellett mostanra feltárult a teljes ötödik fázis ütemterve, sőt lehullt a lepel a következő Bosszúállók film rendezőjének kilétéről is. Kiderült továbbá, hogy a régóta ígért Fantasztikus Négyes film a hatodik felvonás nyitóopuszaként november 8-án kerül mozikba, és eredeti történettel szolgál majd.

A mostanában rendre bőbeszédű kedvében talált Kevin Feige leszögezte, hogy nem a csapat megalakulását kívánják bemutatni. A Marvel vezér a The Hollywood Reporter riporterének meg is indokolta, hogy miért nem előzménysztori mellett döntöttek. „Rengeteg ember ismeri ezt az eredettörténetet. Sokan tudják az alapvetéseket. Hogyan hozzunk ebbe valami olyan elemet, amit még sosem láttak?” – tette fel a költői kérdést.

fantastic-four-1024x576.jpg
(A 2005-ös film posztere. Forrás: What's on Disney Plus)

Nagyvásznon eddig kétszer jelent meg a szuperhős csapat. Noha mindkét esetben a gárda alakulását tárták elénk, más irányt vett a cselekmény 2005-ben és 2015-ben. Ezúttal viszont eltérő forgatókönyv készül, amivel szemben erőteljes elvárásokat fogalmaztak meg. „Nagyon magasra tettük a lécet magunknak azzal, hogy vászonra visszük [a Fantasztikus Négyest]” – utalt ezzel Feige a képregények masszív rajongótáborára.

Ti is kisujjból rázzátok már a Marvel 1961-ben debütált, első szuperhős gárdájának eredettörténetét? Örültök, hogy 2024-ben új kalandokba vág a kvartett? Milyen emlékeket őriztek a korábbi Fantasztikus Négyes filmekről? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.

AZ ÖTÖDIK FÁZIS FILMJEI

A HATODIK FÁZIS FILMJEI:

  • 2024. november 8. – Fantastic Four
  • 2025. május 2. – Avengers: The Kang Dinasty
  • 2025. november 7. – Avengers: Secret Wars