Az elmúlt napokban San Diegoban gyűlt össze a filmvilág színe-java, hogy a nyár legfontosabb Comic Con eseményén a hollywoodi stúdiók és streamingszolgáltatók közelgő produkciókat beharangozzák. Az esemény legfontosabb mozgóképes bejelentéseit alább találjátok csokorba gyűjtve. Ki, ki ízlése szerint csemegézhet belőle.

Marvel produkciók

  • A Marvel nyilvánosságra hozta az 5. fázis összes produkcióját és ütemtervét, illetve néhány filmet, köztük két új Bosszúállók epizódot is bejelentettek a 6. fázisból. Utóbbiakat egyébként biztosan nem a Russo testvérek rendezik, ők más feladatot vállalnak.
  • New World Order néven érkezik a mozikba 2024. május 4-én az Amerika Kapitány 4. Steve Rogers helyébe Sam Wilson (Anthony Mackie) lép, aki A Sólyom és a Tél katonájában bizonyította, hogy méltó a pajzsra.
  • November 10-én kerül mozikba a Fekete Párduc 2, ami a korábbi főhős húgát, Wakanda hercegnőjét, a Letitia Wrigth alakította Shurit helyezi középpontba. Itt láthatjátok a Wakanda, légy áldott! előzetesét.
  • 2023 tavaszán tűzi műsorra az új Daredevil sorozatot a Disney+. Jessica Jones visszatéréséről egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés.
  • 2023 elején érkezik a Mi lenne, ha...? 2. évadja, illetve a harmadik évadot is berendelte a Disney+. Az animációs széria a Moziverzum emlékezetes eseményeit írja át obszcén és karikaturisztikus módon.
  • Karakterrajzok érkeztek a Marvel Zombies című animációs sorozatból. A Mi lenne, ha...? egyik epizódjában korábban bemutatkozó zombi szuperhősök kalandjai 18-as korhatár-besorolás mellett futnak majd.
  • Megkapta előzetesét a 30 perces epizódokból álló Amazon: Ügyvéd, vagyis a She-Hulk születését bemutató vígjáték sorozat.

DC bejelentések

  • Október 21-én debütál a DC univerzum következő felvonása, a Black Adam. Itt láthatjátok a képregények antagonistáját megformáló Dwayne Johnsont akció közben.
  • Grandiózus folytatással és újonnan csatlakozó neves színészekkel érkezik a Shazam! második része. Bemutatták az első hivatalos előzetest.
  • A Netflix adaptálja Neil Gaimann képregényeit. A The Sandman – Az álmok fejedelme című misztikus sorozat augusztus 5-én mutatkozik be.

The Walking Dead univerzum

  • Október 2-tól kerülnek képernyőre a The Walking Dead utolsó epizódjai az AMC műsorán. A fináléban a falmászó, ajtónyitogató „okos zombikkal” támad a legtöbb gondja hőseinknek.
  • Tales of the Walking Dead néven debütál augusztus 14-én egy antológia sorozat, ami hat epizód során egyedi történeteket fog elmesélni, jobbára új szereplők szemszögéből.

Fantasy és horror

  • Szeptember 2-án, tanévkezdés másnapján tárja elénk A Hatalom Gyűrűi premierjét az Amazon. Új előzetest kapott a Másodkorban játszódó széria. Galadriel mellett Szauron is feltűnik.
  • Októberben folytatódik a Chucky sorozat.
  • A Peacock nyolc évvel az elmarasztalt film után sorozat formájában gondolja újra a Vámpírakadémiát. Premier 2022. szeptember 15-én.
  • Megkapta előzetesét a sorozat folytatásának szánt Teen Wolf fim. A Paramount+ produkciójában szinte az összes régi szereplő visszatér.

A nemzet aranya

Újabb mozifilm helyett a National Treasure: Edge of History című sorozattal bővül A nemzet aranya univerzum. Összeállt a visszatérőkből és neves színészekből álló stáb.

John Wick 4

Sok akciót és filozofikusabb jeleneteket ígér a John Wick negyedik része. Látványos előzetest kapott a márciusban debütáló film, ami a rendező elmondása szerint a korábbi epizódok számára is konklúzióval szolgál majd.

Nincs baj, drágám

Látványos disztópikus mozival jelentkezik ősszel a Red Hot Chili Peppers Dark Necessites című klipjét és az általunk is méltatott Éretlenségit jegyző Olivia Wilde. Florence Pugh és társai nyomasztó életmódkísérletbe keverednek. Bámulatos előzetes érkezett.

Dungeons & Dragons

Aki korábban nem ismerte, a Stranger Things miatt már biztosan tudja, miről van szó. Alább láthatjátok a Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves főcímét. A márciusban debütáló opusz főszereplőit Chris Pine, Michelle Rodriguez, Sophia Lillis, Regé-Jean Page, Hugh Grant és Justice Smith alakítják.

Ti mit vártok leginkább? Írjátok meg kommentben!