• 2022. szeptember 23-án kerül mozikba a Nincs baj, drágám
  • Utópisztikus életforma-kísérletben részt vevő közösséget látunk
  • A nők feladata, hogy szórakozzanak és kiszolgálják férjüket

Olivia Wilde a Red Hot Chili Peppers Dark Necessites című klipje és az általunk is méltatott Éretlenségi után elhagyja a felnövéstörténetek romantikus földjét, és egy nyomasztó disztópiával rukkol elő. A Nincs baj, drágám (Don’t Worry Darling) ötvenes években játszódó kísérletet tár elénk. Az amerikai sivatag közepén felhúzott, bőségben dúskáló, aranyozott patyomkin városba költözik néhány pár, akik a jövő életmódját igyekeznek meghonosítani.

Az atyáskodó, paternalista rendszerben látszólag csodás életük van a nőknek, akik azonban egyre inkább börtönben érzik magukat. A szabadságától megfosztott, férje kiszolgálására idomított Alice rémlátomásoktól szenved, majd nyilvánosan megkérdőjelezi a szabályok helyességét. Florence Pugh mellett színészként is feltűnik Olivia Wilde, illetve a zenész Harry Styles (Dunkirk), Chris Pine (Wonder Woman) és Gemma Chan (Örökkévalók) alakítják a főbb szereplőket.

screen-shot-2022-05-02-at-5-35-01-pm.jpg
(A kép forrása: Revista Velvet)

Első kedvcsinálójában inkább a film erotikus nyitánya és harcias lezárása került ellentétbe, az új előzetes viszont szimbólumokban és fantáziaképekben gazdag pszichothriller képét festi elénk. A nyomasztó szituációval kapcsolatban a direktor egyébként néhány izgalmas kérdést is intézett az április CinemaCon közönségéhez. Ti jegyet váltotok majd Wilde szeptember 23-án debütáló rendezésére?