• Február 21-én indul A klónok háborúja új évada a Disney+-on
  • Ez lesz az utolsó szezon
  • Ami összeköti a sorozatot A Sith-ek bosszújával

Hiánypótló alkotás lesz A klónok háborúja utolsó évada, amely a sorozat kaszálása és egy bónusz 6. évad után öt évvel indul útjára. E extra szezon nem titkolt célja, hogy végleg lezárja az animációs sorozatot és egyben átvezesse a nézőket Skywalker Saga harmadik része, A Sith-ek bosszúja cselekményébe.

star-wars-the-clone-wars-season-7-poster.jpg

A több történetből felépülő záró etapban fontos szerepet kap az ötödik évadban egy hamis gyilkossági vád miatt és politikai okokból a Jedi Rendből kirúgott Ahsoka Tano, Anakin egykori tanítványa, aki a megbocsátás után sem volt hajlandó visszatérni a Jedik közé. Most mégis a klónok élére áll, hogy szembeszálljon a Mandalore-t a megtámadó sötét erőkkel, amiknek élén nem más, mint a bűnöző szindikátusok feje, Maul áll.

Az utolsó szezon valószínűleg igazi csemege lesz a Star Wars rajongóknak, hiszen nem csak visszatérünk a prequel érába, hanem végre láthatjuk a sokat emlegetett mandalore-i ostromot, megtudhatjuk pontosan hogyan élte túl Ahsoka és Rex a 66-os parancsot, és mit csinált Obi-Wan és Anakin, mielőtt elrohantak megmenteni Palpatine kancellárt.

Az új trailerben máris felfedezhetünk apróbb érdekességeket, például az immár terhes Padmét – vajon Anakinnak miért nem tűnik fel felesége gömbölyödő pocakja? –, de említhetném az ifjú Caleb Dume-ot is, aki itt még mestere, Depa Billaba mellett áll, de évekkel később már a Szellemek élén fog harcolni a Birodalom ellen Kanan Jarrus néven a Star Wars: Lázadókban. És mivel a szezonban fontos szerepet kap a Mandalore bolygó, valószínűleg kapunk kikacsintást a The Mandalorianre is, hiszen mindkét sorozatban fontos szerepet vállalt Dave Filoni.