• Egy Twitter-felhasználó időrendbe rakta a Marvel moziverzum összes jelenetét
  • Több mint 100 alkalommal kell váltani a filmek között

Az bizonyára senki számára sem újdonság, hogy a Marvel moziverzum filmjei egyáltalán nem időrendben haladnak előre, így aztán nem véletlenül szoktak készülni olyan összesítések, melyek időrendbe teszik az egyes történeteket. Igen ám, átfedések azonban így is vannak bőven, hiszen egyes filmek egészen komoly időtávot ölelnek fel, így aztán felmerült az ötlet: mi lenne jelenetről jelenetre tennénk sorba az egészet?

megszallottsag-felsofokon-valaki-idorendbe-rakta-a-marvel-filmek-osszes-jelenetet.jpg

Nos, egy Twitter-felhasználó nemcsak ötletelt, hanem néhány héttel ezelőtt meg is csinálta: előrukkolt egy több mint száz pontból álló listával, amely percre és másodpercre pontosan jelöli, hogy mikor mennyit kell néznünk az egyes filmekből. A sor a Thor: Sötét világ nyitójelenetével indul, a lezárás pedig természetesen a Bosszúállók: Végjáték után játszódó, éppen ezért egyben fogyasztandó Pókember: Idegenben feladata.

Azt nem mondjuk, hogy nézzétek is végig ilyen formában a 23 filmet, mert a sok váltogatás miatt bizonyára nem kevésbé fárasztó, mint amilyen a lista összeállítása lehetett, de a respekt mindenesetere jár a megalkotójának! A listákat az alábbi két Twitter-posztban találjátok, képek formájában.