Ha nincs a koronavírus-járvány, akkor ma mutatták volna be a hazai mozik az idei év első Marvel-filmjét, a Fekete Özvegyet, a pandémia azonban alaposan újraírta a forgatókönyvet, a mozik zárva tartása miatt pedig a nagy stúdiók súlyos hónapokkal voltak kénytelenek későbbre tolni a következő egy-két évre tervezett premiereket. Így tett a Disney is, amely mostanra az összes hivatalosan bejelentett MCU-film bemutatójának dátumát elcsúsztatta. Ezeket a változásokat gyűjtöttük most össze, hogy átfogó képet kapjatok arról, mi várható az előttünk álló két évben a Marvel moziverzum háza táján.

ma-mutattak-volna-be-a-fekete-ozvegyet-igy-nez-ki-most-a-marvel-mozinaptar.jpg

A terv olyan szempontból nem változott, hogy továbbra is a Fekete Özvegy a soron következő alkotás, mely azonban féléves csúszással, november elején kerül a mozikba. Ezt követi majd jövő februárban a The Eternals, majd májusban a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Novemberben pedig megkapjuk a nagy Sony-Disney huzavona után megvalósuló harmadik Tom Holland-féle Pókember-filmet, melynek egyelőre még nincs hivatalos címe.

2022-ben aztán kegyetlenül besűrüsödnek a dolgok, öt hónapon belül ugyanis négy (!) filmet is kaptunk. A sort a Thor: Love and Thunder nyitja majd februárban, őt követi márciusban a rendezőváltás után Sam Raimi kezébe kerülő Doctor Strange in the Multiverse of Madness, hogy aztán májusban és júliusban megkapjuk a Fekete Párduc, illetve a Marvel Kapitány folytatásait, melyekről egyelőre még nem tudni, hogy a negyedik fázishoz fognak-e tartozni az átfogó történetben.

  • 2020. 11. 06. - Fekete Özvegy
  • 2021. 02. 12. - The Eternals
  • 2021. 05. 07. - Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
  • 2021. 11. 05. - új Pókember (még nincs hivatalos cím)
  • 2022. 02. 11. - Thor: Love and Thunder
  • 2022. 03. 25. - Doctor Strange in the Multiverse of Madness
  • 2022. 05. 06. - Fekete Párduc 2
  • 2022. 07. 08. - új Marvel Kapitány (még nincs hivatalos cím)

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fenti dátumok csak a jelenlegi terveket mutatják, hiszen ha a koronavírus-járvány a vártnál jobban elhúzódik, akkor további csúszásokra lehet számítani. Bízunk benne, hogy nem így lesz!