• Mel Brooks már írja az 1981-es Világtörténelem című film 2. részét
  • A Hulu nyolc epizódos sorozatot rendelt, aminek tavasszal kezdődik a forgatása

Mel Brooks Hollywood élő legendái közé tartozik. A 95 éves komikus-filmkészítő nevéhez fűződik például az Űrgolyhók és a Fényes nyergek. Legutóbb 1995-ben rendezett, bár a Drakula halott és élvezi óta is bőven játszott és szinkronizált filmekben, sőt 2015-ben különkiadású életrajzi tévéshow-val jelentkezett. Hamarosan pedig új produkcióval gazdagítja életművét: a Variety értesülése szerint Brooks írói és produceri vezényletével készül az 1981-es Világtörténelem folytatása.

Egyelőre nem tudni, hogy melyik ikonikus történelmi eseményeket dolgozza fel a másodi rész. A negyven éve készült film sorra vette például a kőkorszakot, az ókori Rómát és a francia forradalmat. Az egyes történetszálakat Brooks-ra jellemző zenés-táncos betétek díszítették, ilyen volt a spanyol inkvizícióról szóló klip vagy a Jews in Space (magyarul: Zsidók az űrben) című epizód.

history-of-the-world-mel-brooks-e1634578833597.jpg(A kép forrása: Variety)

A Hulu nyolc epizódot rendelt, amiknek forgatókönyvén már dolgozik a stáb, hogy jövő tavasszal elkezdődhessen a forgatás. „Alig várom, hogy még egyszer elmondhassam az igazságot az összes hamis, idióta történetről, amiket a világ történelemnek képzel” – nyilatkozta Brooks. Ti várjátok a sorozatot?