• Az App Store-ról és a Play Áruházból is lekerült a Fortnite
  • Az elmúlt hónapban 50 millió dollár bevételt hoztak a mobilos verziók

Csütörtök este robbant a bombahír, miszerint előbb az Apple, majd a Google is eltávolította az App Store-ból, illetve a Play Áruházból a Fortnite mobilos verzióit, miután az Epic Games egy új fizetési móddal próbálta megkerülni a 30 százalékos részesedést, melyet a két óriás kap az iOS- és az Android-verziókban történő vásárlásokból. A kiadó azóta már jogi útra terelte az ügyet, és egyelőre megtippelni is nehéz, hogy mi lesz a történet vége – meg hogy egyáltalán mikorra jutunk el odáig.

mennyit-bukik-az-epic-games-azzal-hogy-eltuntek-a-fortnite-mobilos-verzioi.jpg

Joggal merül fel a kérdés: mekkora bevételkiesést jelent ez az Epic Games számára? Felvetődött ez a mobilos piac elemzésére specializálódott Sensor Towerben is, akik közzétették a legfrissebb számokat. Ezek szerint az App Store-ban 43.4 millió dollárt, a Play Áruházban pedig 3.3 millió dollárt költöttek a játékosok a Fortnite-on belül az elmúlt 30 napban.

Jól látható, hogy a különbség óriási, több mint tízszeres az iOS-verzió javára, így egyértelműen az Apple-lel való összezördülés fáj jobban az Epic Gamesnek. Ezen a platformon eddig több mint 133 millió alkalommal töltötték le a Fortnite alkalmazást, amely iOS-en eddig nem kevesebb mint 1.2 milliárd dollár forgalmat generált.