A mesterséges intelligencia közvetett módon akár egy értékes nyereménnyel örvendeztethet meg, a Digitális Jólét Program keretében életre hívott MI Kihívás kurzus elvégzésével ugyanis 2021. december 31-ig még mindig van esélyed PlayStation 5-öt nyerni, de az MI akár még jobb LoL-ost is faraghat belőled!

mikisocialps5nagykoveti.jpg

LEAGUE OF LEGENDS, AHOL MINDIG VAN HOVA FEJLŐDNI

Magyarország legnépszerűbb e-sport játékában öt az öt elleni csapatok mérkőznek meg egymással, ahol az egyéni képességek legalább annyira fontosak, mint a játékosok közötti összhang, kommunikáció és a közösen felépített taktikázás. Nem könnyű azonban egyik szintről eljutni a másikra csak azzal, hogy folyamatosan játszod a meccseket. Néha egy külső szem jobban rálát a hibákra, az erősségeidre, a fejlesztésre váró dolgokra. Nem mindenkinek van azonban meg a lehetősége, hogy kifizesse a privát edzést, ilyen esetben lehet jó választás egy AI coach.

Az interneten elérhető virtuális edzők között bárki szabadon válogathat, vannak ingyenes szolgáltatások, amíg másokért fizetni kell. Értelemszerűen a valódi pénz ráköltésével igénybe vett edzések kidolgozottabbak és többrétűek, így jobban hozzájárulnak az előrehaladáshoz. De pontosan mire is kell gondolni?

Az MI képes arra, hogy egy-egy mérkőzésen kielemezze a mozdulataid, a döntéseid, a harcok során nyújtott teljesítményed. Vannak olyan szoftverek, amelyek akár valós időben figyelmeztetnek téged arra, hogy az egyik Idézői képességed hamarosan lejár töltési időről, amíg az ellenfélnek még várnia kell ugyanerre. Az ilyen helyzeti előnyöket akár fejben is lehet tartani, de a program azonnal megmondja ezt neked a fejlesztők által betanított programkódok segítségével, így kényelmesen tudsz koncentrálni a játékra és nem kell fejben matekozni. 

lolpaper.jpg

A mérkőzések utólagos kielemzéséhez szintén elengedhetetlen egy jó szoftver, amely a csapat koordinációját, az öt játékos mozgását folyamatosan elemzi, majd a végén következtetéseket von le. Ez a módszer nem pótolja a hús-vér edzők szakértelmét, de ahogy a hagyományos sportokban ez divat, úgy League of Legendsben is ki tudja egészíteni a szakembereket. Az interneten számos virtuális edzőt találhatsz (például ittitt és itt), amelyeket az angol nyelv alapszintű ismerete mellett könnyedén használni tudsz.