A Deep Silver ma bejelentette, hogy július 16-án jelenik meg a Metro: Last Light első letölthető tartalma. A csomag a Faction Pack nevet kapta, s három új küldetésre invitál minket, melyekben új karaktereket irányítva nézünk szembe ismerős veszélyekkel.

Az egyik küldetés során a Vörös Hadsereg kitüntetett mesterlövészével kell behatolnunk egy Reich-állomásra, de észrevétlenül, mégpedig egy radioaktív vihar leple alatt. A második megbízás már egy kicsi akciódúsabb, itt ugyanis a frontvonalon kell védenünk a pozíciónkat a Metro-univerzum legpusztítóbb fegyverével. És végezetül a harmadik misszóban a felfedezés lesz a középpontban, ugyanis egy lengyel származású Ranger-tanonccal kell felderítenünk minden használható tárgyat egy elhagyatott, labirintusszerű könyvtárban.

A letölthető tartalom a világ minden pontján egy időben fog megjelenni PC és Xbox 360 platformra, míg az európai PS3 tulajdonosoknak egy napot várniuk kell, vagyis ők csak július 17-én vehetik meg a DLC-t. A Faction Pack 5 euróba kerül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Deep Silver továbbá bejelentett még három letölthető tartalmat: a Tower Pack egy kihívássorozat, melyben a teljesítményünk felkerül egy globális ranglétrára; a Developer Pack egy amolyan körtúra, melyben megnézhetünk egy Metro-múzeumot, egy lőpályát élvezhetünk, szórakozhatunk a mesterséges intelligenciával, és még egy bónuszküldetést is kapunk, a Chronicles Pack pedig az alapjáték három fontosabb karakterének (Pavel, Khan, Anna) egy-egy küldetésére visz el minket. Ezek még nem kaptak dátumot, sem árat.

Érdekel, milyen játék a 4A Games alkotása? Irány a Metro: Last Light teszt!

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 20 GB