Megfelelő méret

Az egyik első szempont, melyet részletesen kell majd figyelembe vennünk, az a megfelelő méret. Mindez természetesen attól függ, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, valamint, hogy mennyi helyet foglalunk majd el az asztalon. A munkafelület nagysága az egyik legfontosabb, hiszen ez biztosítja majd a zavartalan játékot. A kisebb, kompakt asztalok esetében ez 120x60 centiméter körüli, míg a masszívabb darabok esetében akár 160x80 centiméteres nagyság sem ritka.

adobestock417977761.jpeg

(A kép forrása: AntonioDiaz - stock.adobe.com)

A magasság szintén fontos szempont, melyet részben gamer székünk magassága határoz majd meg.

Tárolási megoldások

A professzionális gamer asztalokkal nem csak a játék, hanem a mindennapok is kényelmesebbé és könnyebbé tehetők. Ezen asztalok ugyanis az átlagos számítógépes asztaloknál jóval részletesebben kidolgozottak és praktikusabbak, rengeteg tárolási lehetőséggel. Az emelt polcon elhelyezett monitor már önmagában is extra helyet biztosít, valamint az ez alatti tárolásról sem szabad megfeledkeznünk. A kisebb polcok és a kihúzható billentyűzet tároló szintén extra tárolást tesznek lehetővé.

Kényelmes használat

A kényelmes használat szintén kiemelt fontosságú, hiszen az órákon át tartó játék bizony megterhelő lehet csuklónk, valamint nyakunk számára. A fent említett megemelt monitor tartó a kényelmes használathoz is nagyban hozzájárul. Valamint, ezen asztalok tervezésekor a karok megfelelő támasztása igatán nagy hangsúlyt kap.

Extra funkciók

Végezetül, sokak számára az extra funkciók segítenek a döntésben. Ezek közül a legnépszerűbbek a különböző LED világítások, melyek egyedi és izgalmas összhatást kölcsönöznek – valamint kényelmesebbé teszik az éjszakába nyúló játékot. Az extra kábelnyílás szintén remek megoldás, hiszen a rendezett asztal zavartalan játékot eredményez majd.