• Mike Flanagan minimum 5 évadban és 2 játékfilmben adaptálja a The Dark Towert
  • Stephen King regényeiben az univerzumokat összekapcsoló Tornyot keresik

„Dobjatok félre mindent, Flana-rajongók” – figyelmeztet az Empire magazin, Mike Flanagan ugyanis Stephen King adaptációval készül. A Mise éjfélkor és A Hill-ház szelleme rendezője, aki jelenleg Az éjféli klubnak keres a Netflix után új otthont, már több ízben megmártózott a King univerzumban. Először a házasélet buktatóit felvázoló Gerald’s Game, majd a Ragyogás folytatásának szánt Álom doktor esetében támaszkodott az amerikai szerző munkáira.

The Dark Tower

Flanagan Deadline hasábjain megjelenő interjújában hivatalosan bejelentette, hogy sorozatként dolgozza fel a The Dark Tower című dark fantasy regényciklust. „Aki kicsit is ismer, tudja, hogy ez a produkció az én életem Szent Grálja” – tette nyilvánvalóvá, milyen régóta sóvárog a nyolc részes könyvsorozat feldolgozása után. A sok cselekményszálat futtató regényfolyam egyébként tökéletes választás lehet a szövevényes történetmesélés mesterének tartott rendező számára.

mv5bmwewmdm1otytn2zini00mmrkltk1zditmze4mta0mjfjmde2xkeyxkfqcgdeqxvymtu2ntcymgv1.jpg
(Mike Flanagan. A kép forrása: IMDB)

Sorozat és filmek

Egyelőre nem tudni, hogy az Amazon gondozásában jelenik-e meg az Intrepid Pictures égisze alatt gyártott produkció, Flanagan azonban máris kész tervvel állt elő. Közölte, hogy legalább öt évadot és két játékfilmet tervez a könyvek alapján. Megírta a nyitószezon részletes és a későbbi felvonások általános vázlatát, a pilot (teszt jelleggel rendelt nyitóepizód) forgatókönyvével pedig már el is készült.

9780743254564.jpg
(A kép forrása: enbook)

A történet

Hab a tortán, hogy korábbi filmadaptációi láttán Stephen King áldását adta Flanagan terveire. A The Dark Tower egyébként maga is filmekből inspirálódott, az író bevallása szerint Clint Eastwood westernjei (pl. A jó, a rossz és a csúf) és A Gyűrűk Ura ihlették a könyveket. A mágikus elemekkel tűzdelt vadnyugati közegben játszódó történet főhősének küldetése, hogy megtalálja az összes univerzumot összekapcsoló Sötét Tornyot.