Kérjük jelentkezz be!

Mit várunk az E3 2017-től: Microsoft

Utolsó részéhez érkezett az idei E3-at elemző cikksorozatunk, melyben a Microsoftot vesszük górcső alá. Nem lesznek meglepetések.

Őszintén megmondom, nagyon könnyű dolgom volt ezzel a cikkel. Hiszen a tavalyi show után már lehetett tudni, hogy mivel fog készülni a redmondi cég erre az évre. Természetesen a Project Scorpio lesz a konferencia sztárja, amiről ki fog derülni minden, az árától kezdve a részletes specifikációkig minden. Ezen kívül természetesen lesznek játékok is, lássuk, hogy mik!

Ami biztosan lesz

A konferencia nagyobbik részét a Project Scorpio bemutatása fogja kitenni. A tavaly bejelentett új konzolról azóta sok minden kiderült, de még így is van bőven róla beszélnivaló. A végleges dizájnt még nem láthattuk (a fejlesztői készlet képét igen), kiderülnek a részletes specifikációk és a legfontosabb dolog is, hogy mennyibe fog kerülni. Mivel a Project Scorpio is le fogja játszani az XONE/X360 játékokat, így ha most vásárolnátok Xbox One-t, mindenképpen várjátok meg az E3 végét, mert lehet, hogy sokkal jobban jártok egy féléves várakozással!

És ha már bejelentik a Project Scorpiót, muszáj bemutatni néhány olyan játékot is, amelyek ki fogják használni a konzolban rejlő képességeket. Így arra számítunk, hogy a Forza Motorsport sorozat új része megmutatja magát, hiszen ezek mindig is az Xbox konzolok húzócímei voltak. Ez persze csak a kínálat egy darabja lesz. Phil Spencer nem olyan régen kijelentette: "Tudjuk, hogy titeket a játékok érdekelnek, legyen az akár exkluzív, multiplatform, független, vagy AAA program. Büszkék vagyunk az idei felhozatalra, amiket Xbox One-on fogunk kínálni, és amelyek sokkal jobban fognak futni a Project Scorpión. Arra terveztük a konzolt, hogy ez lehessen a lehető legjobb céleszköz a blockbuster játékok futtatásához, amiket partnereink kínálnak. A 4K-s és a szeretett, visszafelé kompatibilis játékokat egyaránt elbírja a Scorpio, és sokkal jobb élményt fog adni, mint eddig bármelyik megjelent gépünk." Ti mit szeretnétek látni?

A Rare két éve mutatta be a Sea of Thieves című kalózós játékát, amit már hosszú ideje szeretnék magam is kipróbálni. A programról már rengeteg információ megjelent, a fejlesztői videóktól kezdve egészen addig, hogy fantasztikus játék lesz. A megjelenési dátumra vártunk eddig, és a prezentáción jó eséllyel erről is lehull a lepel.

Hihetetlen belegondolni, de a Crackdown 3-ről először a 2014-es E3-on hallottunk, majd a 2015-ös Gamescomom bemutatásra került a játék. Ahogy a Sea of Thieves-nek, úgy a Crackdown 3-nak is meg kell jelennie idén, szóval ennél a címnél is számíthatunk egy premierdátumra. A rombolás valószínűleg a negyedik negyedévben kezdődhet, de a teljes rombolást a Reagent Games által fejlesztett játék csak a multiban fogja biztosítani, a szóló kampányban erre csak korlátozott lehetőségek lesznek.

Nem múlhat el E3 valamilyen zombiapokalipszis nélkül, így a konferencián megmutatja magát a State of Decay 2 is, valószínűleg egy kellemes és hosszú játékmenet videóval, és egy premierdátummal együtt. Azt már tudjuk, hogy a State of Decay 2 jobb lesz az elődjénél: a 2013-ban megjelent első rész technikai szempontból borzalmas, azonban a játékélményben kiemelkedő volt, és ha már ezt kijavítják az Undead Labsnál, már örülni fogunk.

Ami talán lesz

Master Chief PC-n. Az már régen kiderült, hogy nem lesz új HALO idén, de valami bejelentés mégis lesz. Ez persze csak találgatás, de lehetséges, hogy a Microsoft kiadja a Play Anywhere programjába a 2015-ös HALO: Master Chief Collectiont, hogy a Halo Wars után a PC-sek lövöldözhessenek egyet a szeretett univerzumban. Must buy lenne sokaknak. Egy másik lehetőség, hogy a HALO 3 kap egy önálló remake változatot, tekintve, hogy a játék idén lesz 10 éves.

A Microsoft 2015-ben mutatta be a professzionális játékosoknak tervezett, 150 dollárba kerülő Xbox One Elite Controller-t, aminek az eladási számai 46%-al nőttek egy év alatt. A Project Scorpióval a lehető legjobb konzolt akarják átadni, ehhez pedig a lehető legjobb irányító dukálna, így lehetséges, hogy egy különálló pakkban egybecsomagolják a Scorpiót, és egy hozzá frissített kontrollert, valamivel magasabb áron. Ti megvennétek?

Nem szabad megfeledkezni a Microsoft ID@Xbox programjáról sem, ami minden évben előkerül, és ez idén sem lesz másként. Ennek részeként ismét egy sor független fejlesztésű játék kerül(het) majd bemutatásra, azonban egy címnek mindenképpen örülnénk: az Ori and the Blind Forest második részének.

xbox-e3-2017.jpg

A Microsoft sajtókonferenciája hazai idő szerint június 11-én, vasárnap, éjjel 23:00-kor veszi kezdetét. 

ÉS TE MIT VÁRSZ A MICROSOFT SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?

Támogass minket!
#1 TomGoodman 2017. június. 08. 10:52
TomGoodman
"ÉS TE MIT VÁRSZ A MICROSOFT SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?"

Semmit ? :D

Most őszintén, kihoztak egy erősebb boxot amin továbbra sincs mivel játszani. Egy AAA cím nem lett és lesz bejelentve, a multiplatform gamek, meg pont úgy fognak kinézni, mint bármi máson ( PC-n már egy ideje megtanultuk, hogy max nagyobb felbontású texturát, felbontást és frameratet jelent az erősebb hardver ) de a játékélmény pontosan ugyanaz... :(((

Amire számítok és ami indokolná a nagyobb teljesítményt és amit ha az MS nem aknáz ki akkor szimplán hülye : kössön alkult valamelyik ( vagy mindkettő ) VR headset gyártóval... bár a VR halott, de legalább ez indokolná a gép létezését, azon felül minden más felesleges...

Olvastad már? ×