Kérjük jelentkezz be!

Mit várunk az E3 2017-től: Sony

Pár nap múlva kezdődik az E3 2017, így cikksorozatban foglaljuk össze, mint várhatunk az egyes kiadóktól. Jelen cikkünkben a Sonyra koncentrálunk.

A Sony tavaly már bemutatta a PS4 Pro konzolt, ami már rengeteg háztartásban szórakoztatja a játékosokat, és bár egy elemző szerint 2018-ban jöhet a PS5, a japán cég nagy valószínűséggel nem fogja leleplezni idén az új konzolt. Mit láthatunk akkor a konferencián? Játékot, rengeteg játékot és talán egy új hardvert. Lássuk, mikre számíthatunk.

Ami biztosan lesz

God of War 4. Eredetileg úgy tudtuk, hogy a Kratos, a háború istene már 2012-ben visszatér, de ez nem történt meg. Tavaly áprilisban felbukkant pár koncepciórajz, majd az E3-on leleplezésre került a játék és kiderült, hogy tényleg északra költözött Kratos a fiával együtt. Azóta sok minden megtudtunk a programról, többek között azt, hogy 2018-ban megjelenik. Nos, az E3 2017-en nagy valószínűséggel bejelentik a premierdátumot.

Ha minden igaz, a Quantic Dream kihozza a konferenciára a 2015-ben, a Paris Game Week-en leleplezett Detroit: Become Humant. David Cage interaktív drámája ugyan szökőévenként egyszer megmutatja magát, a tervező valószínűleg nem fogja kihagyni a lehetőséget, hogy Connor és Kara kalandjából újabb részleteket mutasson meg. A tavalyi elképesztően látványos trailer után muszáj domborítani valamit, hiszen a Quantic Dream rajongók a bejelentés óta epedve várják a stúdió új játékát, amiben az emberi lét/nemlét kérdéseit vizsgálja az az ember, aki elhozta a krimi műfajba tartozó Heavy Rain-t és az érzelmi hullámvasutat jelentő Beyond: Two Souls-t. Egy premierdátumnak nagyon örülnénk!

A Sony Bend Studio tavaly mutatta be saját IP-jét, a Days Gone című posztapokaliptikus kalandját, azóta pedig nem sokat hallottunk a projektről. Ez most megváltozhat, valószínűleg érkezik egy újabb gameplay trailer (esetleg egy premierdátum, hiszen a Days Gone már 2015 eleje óta készül). Kodzsima Hideo Death Stranding játéka is megmutathatja magát. Utóbbinál azonban premierdátumot nagy valószínűséggel nem kapunk, hiszen a játék legkorábban 2018 végén jelenhet meg. Persze nem szabad megfeledkezni a PlayStation Experience-ről, ezen az eseményen szintén várhatunk egy trailert.

Tavaly derült égből villámcsapásként érkezett 2013 legjobb játékának, a The Last of Us folytatásának bejelentése. Azóta pedig a rajongók csak találgatnak arról, hogy mi lesz a történetben. A Naughty Dog valószínűleg egy gameplay-videóval fogja megörvendeztetni Joel és Ellie rajongóit. Premierdátumról nem is szabad álmodozni a The Last of Us Part II esetében, tekintve, hogy tavaly, a PlayStation Experience-n történt leleplezéskor az előadó közölte, hogy a Naughty Dog alkotása a fejlesztés nagyon korai fázisában van.

És hogy ezeken kívül mely játékok kerülhetnek elő? A Ni No Kuni II: Revenant Kingdom biztos kap egy megjelenési dátumot, a Polyphony Digital szintén villantani fog a Gran Turismo Sporttal, és Pókember is megjelenhet, a hálószövő rajongóinak legnagyobb örömére.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ami biztosan nem lesz

Shenmue 3. A játék fejlesztői a Kickstarteren jelentették be, hogy kihagyják a show-t, mert júniusban minden erejükkel a munkára koncentrálnak. A bejelentés azután született, hogy a rajongók kérdésekkel árasztották el a stúdiót, hogy bemutatják-e a Shenmue 3-at. Nem, ez nem fog megtörténni, sőt, az is lehetséges, hogy a játék a kölni Gamescomot is kihagyja majd. 

Ami lehetséges, hogy lesz

Tudom, viccesen hangzik, de lehetséges, hogy a Sony bemutat egy új kézikonzolt. A PlayStation Portable óriási siker volt, remek játékok jelentek meg rá (a PlayStation Go-ról nem beszélek), de a PS Vita ordas nagy bukás lett. És hogy mire alapozom fenti állításomat? A Sony 2015-ben szabadalmat nyújtott be egy új játékgépre, de a tervek csak idén kerültek reflektorfénybe.

És hogy mit mutatnak a rajzok? Egy meglehetősen ambíciózus gép képét, ami nagyon hasonlít a Nintendo Switchre. Középen egy érintőkijelzős tablet, két szélén egy félbevágott Dualshock 4, USB Type-C, HDMI csatlakozók, SD kártya és SIM port, Wi-Fi, LTE kapcsolódás… ráadásul az új kézikonzol le tudná játszani Remote Play-en keresztül a PS4 játékokat. Ha mindez igaz, akkor a Sony ismét nagyot alkotott, és az új konzollal pont azt a hibát kerülné el, ami miatt a PS Vita megbukott. Hogy nem készült rá elég játék.

563253sony-patents-new-ps-vita-handheld.png

Kingdom Hearts 3. Az biztos, hogy Sora utolsó kalandját még hosszú ideig nem élvezhetjük, de talán Nomura Tecuja bemutat egy új trailert/játékmenet videót/akármit, ahogy azt megígérte április végén. Ugyanez a helyzet a Final Fantasy 7 Remake-jével.

Azt tudjuk, hogy a From Software is részt vesz az E3-on, ami esetleg bemutatja következő játékát. A pletykák szerint ez nem a Bloodborne 2 lesz (pedig sokan visszatérnének a világába), hanem egy vadonatúj IP, a The Phantom Wail. A Sucker Punch-tól szintén számíthatunk valami újra, hiszen az inFamous: Second Son már több, mint három éve jelent meg, azóta pedig nem hallottunk róluk, de idén februárban felütötte a fejét a pletyka, hogy valami újon munkálkodnak.

A Sony sajtókonferenciája hazai idő szerint június 13-án, kedden, hajnali 03:00-kor veszi kezdetét. 

ÉS TE MIT VÁRSZ A SONY SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?

Támogass minket!

Kapcsolódó információk

megjelenés: 2020. október 16.
#1 Jaken 2017. június. 06. 22:39
Jaken
Javarészt egyet értek a felsorolt címekkel, mint várólista.

Amiket várok. Kratos bácsi, Days Gone, Kojima San játéka a Death Stranding, The Last of Us, Az új Uncharted-ről több hír.

Aztán valami hír a Deep Down-ról.
Amúgy Valakik csinálhatnának egy jó kis Raziel bátyós Soul Reaver-t!