A PC Gamer szervezésében idén harmadik alkalommal jelentkezik az E3 során a PC Gamer szervezésében rendezett PC Gaming Show, melyet ez alkalommal az AMD helyett az Intel támogat majd. Hogy az idén sikerül-e valami maradandót alkotni vagy nagyot villantani, az még kiderül, a magunk részéről csak remélni merjük, hogy nem lesz olyan lapos (az E3 egészét tekintve), mint az elmúlt évek során, és erre az idén minden esély meg is van.

A többi előzeteshez képest jelentősen rövidebb cikkel jelentkezünk, ennek oka egyszerűen annyi, hogy egyrészt egy még mindig igen fiatal kezdeményezésről van szó, ezért kevesen látják benne a lehetőséget, másrészt a nagy kiadók inkább saját műsorukban mutatják be termékeiket. Nem utolsó sorban pedig a hardvergyártók inkább részesítik előnyben a már bejáratott kiállításokat és/vagy saját standjukról nem mozdulnak ki, de legfőképpen már ellőtték puskaporuk nagy részét, elég ha a CES, a Computex, vagy a Siggraph jut eszünkbe.

Ami biztos lesz

A Show házigazdája, ahogy eddig is, ismét Sean "Day[9]" Plott lesz, Kisebb-nagyobb bejelentésekre mindig számíthatunk, sőt az idén a show nevét meghazudtolva még az Xbox is képviseltetni fogja magát, valószínűleg a Microsoft Play Anywhere kap egy kisebb hírverést. Az Asus pedig már jó előre bejelentette, hogy megvillantja ROG-termékeit, bár bejelentésekre, újdonságokra ezen a fronton nem számítunk.

Nem maradhat el az idei év meglepetés-sikere sem, már jó előre bejelentették, hogy jelen lesz a Playerunknown's Battlegrounds, várhatóan a játék jövőbeli funkcióiról rántják le a leplet. A Creative Assembly jelenlétével és a Total War: Warhammer 2 közeledtével már biztos, hogy láthatunk újdonságokat a következő felvonásból (és bár csak hiú ábránd, megnéznénk a negyedik fajt, ami nem a Skaven ugye). A szintén tiszteletét tevő Paradox Interactive pedig elhozza a BattleTech-et is a nagyközönség számára, melynek zárt bétája már zajlik, úgyhogy talán egy megjelenési dátummal is gazdagabbak leszünk.

malekith-druchii.jpg

Amire számíthatunk

A PC Gaming Show idei partnere már nem az AMD, hanem az Intel lesz, úgyhogy nem kizárt, hogy jó pénzért cserébe a gyártó szeretné megvillantani pár termékét. Na persze intel i9 processzorokra nem számítunk, sokkal valószínűbb, hogy az Optane memória és az új SSD-k kerülnek előtérbe.

Tavaly tiszteletét tette a Vampyr, melynek idei megjelenése okán jó esélyét látjuk, hogy láthatunk többet is a játékból, legyen az játékmenet, vagy egy rövidke demó bemutatása. Ismét jelen lesz a Bohemia Interactive is, úgyhogy számítunk egy prezentációra új, ingyenes játékukkal, az Argoval kapcsolatban, de nyilván az Arma 3 jövőjével kapcsolatos infómorzsák elhintése sem zárható ki. Továbbá jelen lesz a Tripwire Interactive is, úgyhogy Killing Floor 2 nélkül sem maradhatunk, várhatóan a játék következő kiegészítőjét jelentik be.

vampyr-powers.jpg

Amiről álmodunk

És bilibe lóg a kezünk - de nem zárjuk ki a Life Is Strange félig bejelentett félig szivárgó következő felvonását sem, lévén ugyanaz a kiadó, a Focus Home Interactive. Ha megőrizték a jó kapcsolatot, akkor nem zárhatjuk ki a Call of Cthulhu elhintését sem, elvégre annak is idén esedékes a megjelenése. Ugyancsak díjaznánk, ha a Paradox Interactive pedig ne adj' isten a Tyranny első kiegészítőjének hírével örvendeztetne meg minket. Ami viszont sok Total War-rajongó nagy örömére szolgálna, de őszintén szólva reális esélyt nem látunk rá, a következő történelmi rész bejelentése lenne.

A PC Gaming Show hazai idő szerint június 12-én, hétfő 19:00-kor veszi kezdetét.

ÉS TE MIT VÁRSZ A PC GAMING SHOW-TÓL?