A Ubisoft emberei nem tétlenkednek; számos játékot fognak bemutatni idén is a saját E3 konferenciájuk során. Több ismerős cím is újult erővel fog visszatérni, így csillapítva egy kicsit a várakozó rajongók szűnni nem akaró vágyakozását. A felhozatalra nem lehet majd panasz: régóta várt játékok egész sora vár majd ránk. Remélhetőleg az előadás is olyan izgalmas lesz, mint a várható játékok listája. Lássuk is, hogy mire számíthatunk a híres kiadótól az E3 2017-es műsorukon.

Ami biztos lesz

A kiadó több nagyobb játékát is bemutatja majd a konferencián, és ezt nem is nagyon titkolta. A Ubisoft már az E3 előtt lerántotta a leplet a legfontosabb játékairól, viszont nem árultak el sok mindent róluk. Kivételt képez ez alól a Far Cry 5, amit nem csak bejelentettek, hanem egy nagyobb előzetest és több kedvcsinálót is mutattak róla később. Szerintem senki nem fog meglepődi azon, hogy újabb előzeteseket, képeket és játékmenet-videókat fognak megmutatni az egyesek általál már most sem szívlelt játékról.

A másik rendkívül fontos játék pedig az új Assassin’s Creed lesz, ami ha minden igaz, akkor az Assassin’s Creed: Origins címet viseli majd. Hivatalos információ még nem igazán érkezett a játékról, viszont a folyamatos szivárgások miatt már nagyjából sejtjük, hogy ezúttal miben lesz részünk. Egyelőre úgy tűnik, hogy jót tett a sorozatnak a rövidke pihenő. Várhatóan erről a programról is láthatunk majd előzeteseket és játékmenet-videókat… ideje lesz már.

Ez a visszatérések éve lesz, mivel a The Crew is folytatást kap, egyszerűen csak The Crew 2 címen. A benzingőzös játékról még csak annyit sem tudunk, mint az új Assassin’s Creedről, mivel a bejelentés előtt és óta semmilyen forrásból nem érkezett róla egyéb információ. Érdekes, hogy a The Crew kapott egy újabb esélyt, mivel a kritikusok és a rajongók (minimum egy kicsit) csalódtak benne, viszont a Ubisoft lehet, hogy nem csalódott akkorát a játék eladási adataiban.

És van még egy szerepjáték is a kiadó tarsolyában: South Park: The Fractured but Whole. 2014-ben elég nagy sikert aratott az Obsidian Entertainment játéka, a South Park: The Stick of Truth. A játék nem éppen ízléses (de sokszor nagyon hatásos) humora, stílusos látványvilága, meglepően kidolgozott és jól működő játékmenete vitte a hátán a programot.

Trey Parker és Matt Stone pedig akkora storyt gyúrt össze a játékhoz, aminek elmeséléshez nem volt elég egyetlen játék, így garantált volt a folytatás, ami sok késés után az idei év vége felé valószínűleg megérkezik. Ez lenne a The Fractured but Whole, amit az E3 alatt biztosan megmutatnak majd. A kiadó kedvcsinálója alapján pedig az is bizonyos, hogy egy új IP-t is bejelentenek.

Amire számíthatunk

Nos, a Ubisoft nem rejteget semmit, hamar felfedte a lapjait. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lesz részünk meglepetésekben, hiszen a legfrissebb Assassin’s Creed és a The Crew 2 szinte még teljesen ismeretlen számunkra. És bizony még a Far Cry ötödik részéről is lesz mit megtudnunk. Persze azért az említett nagyágyúkon kívül is minden bizonnyal számíthatunk másra:

Minden esély megvan arra, hogy nem csak közvetlenül játékokról kaphatunk majd újabb információkat, hanem a kapcsolódó adaptációkról is. Film fog készülni például a Watch Dogs és a Ghost Recon alapján is, sőt, akár még egy Netflix sorozat is érkezhet.

Viszont a legjobban haladó hasonló projekt talán a Division-film, mivel már megtalálták a főszereplőket is, valamint azt is tudjuk, hogy egy kifejezetten tapasztalt szakember fog felelni a rendezésért. Szóval bőven megvan a lehetősége annak, hogy hallunk majd erről is.

Esetleg néhány korábbi címmel kapcsolatos, közepesen fontos bejelentést is tesznek majd. Például szerintem nem lesz nagy meglepetés az, ha a For Honor, vagy a még most is sikeres (és ezért a kiadó számára továbbra is releváns) Tom Clancy's Rainbow Six: Siege is szóba kerül a konferencia alatt.

A Tom Clancy's Rainbow Six: Siege körül amúgyis pezseg az élet, például most az Operation Health keretei között számos hibát kijavítanak (pl. a nem éppen ideális hitboxot). Számíthatunk rá, hogy lesz még mit bejelenteni a szép jövő elé néző taktikus programmal kapcsolatban.

Amiről álmodozunk

A Ubisoft korábban több sorozatát is hosszú pihenőre küldte, így már szeretnénk, hogy legalább egy részük visszatérjen a közeljövőben. A Tom Clancy's Splinter Cell már jó pár éve nem mutatta meg magát, így itt lenne az ideje, hogy lopakodásra fókuszáló széria legújabb epizódja bemutatkozzon az aktuális E3 során. Erre viszont semmi jel nem utal, így ebben csak tényleg reménykedhetünk.

Perzsia hercege is egy, a külvilágtól teljesen elzárt barlangban éldegélhet mostanában, mivel felőle sem nagyon hallani már egy jó ideje. Szintén jó lenne egy kis bemutatót látni egy új, modern Prince of Persia epizódból, de sajnos ez sem túlzottan valószínű.

A Rayman: Legends megjelenése sem most volt, így a furcsa végtagokkal rendelkező hős visszatérése is időszerű lenne egy újabb platformjátékban. Ez minden bizonnyal meg is fog történni, csak nem hinném, hogy az idei expó alatt kerülne leleplezésre.

Most pedig jöjjön az a játék, amit mindenki szeretne, de nagyjából annyira esélyes egy hozzá kapcsolódó E3-as bemutató, mint a Half-life 3-hoz. A Beyond Good and Evil 2 időnként ad némi halovány életjelet magáról, de nem lehet teljes biztossággal kijelenteni, hogy stabil lábakon áll a projekt… sőt.

Elvileg még az idei év során hallani fogunk a játékról, de Michel Ancel megerősítette, hogy erre nem az E3 2017 alatt kerül majd sor. Azért egy kicsit szerintem mind reménykedünk abban, hogy ez valójában a leleplezés hatásának fokozása céljából lett kijelentve. Kár, hogy erre tényleg szinte semmi esély sincs.

Az Ubisoft sajtókonferenciája hazai idő szerint június 12-én, vasárnap, este 10:00-kor veszi kezdetét.

ÉS TE MIT VÁRSZ A UBISOFT SAJTÓKONFERENCIÁJÁTÓL?