• A Microsoft az Xbox Series X visszafele kompatibilitásáról beszélt
  • Minden Xbox One-játék futni fog a konzolon

A héten végre a Sony is megnyílt a PS5 technikai részleteivel kapcsolatosan, Mark Cerny előadásában pedig szó esett a visszafele kompatibilitásról is. A nextgen konzol vezető hardvertervezője elmondta, hogy egyelőre nem fut minden PS4-játék hibátlanul az újgenerációs gépen, a 100 legnépszerűbb címet azonban letesztelték, és itt csak néhány hiányzó van - a premierre igyekeznek minél rövidebbre zsugorítani a hiánylistát.

Ezek után joggal merült fel a kérdés sokakban, hogy mi a helyzet az Xbox Series X esetében, hiszen a Microsoft eddig csak nagy vonalakban beszélt a visszafele kompatibilitásról. Most azonban tiszta vizet öntöttek a pohárba, válaszolva a felmerült kérdésekre.

xboxseriesxcontrollerhero.jpg

A Microsoft megerősítette, hogy minden egyes Xbox One-játék futni fog Xbox Series X-en is, kivétel nélkül. Hogy mi a helyzet a régebbi címekkel? Ezek közül azokkal játszhatunk majd a nextgen gépen is, melyek Xbox One-on bekerültek a visszafele kompatibilitási programba.

A régebbi címek tárolásának legegyszerűbb módja egy külső USB-meghajtó lesz, melyről közvetlenül futtatni lehet majd az Xbox One-, illetve a kompatibilis Xbox 360- és Xbox-játékokat.

Támogasd te is a PC Gurut!