• Kedden jön a PS4 2.0-s frissítése
  • YouTube-integráció, USB-s zenehallgatás, témák várhatók
  • A legnagyobb újdonság azonban a Share Play lesz
  • Megoszthatjuk a játékainkat a barátainkkal
  • Egy menet 60 percig tarthat
  • A PS Plus nem minden funkcióhoz szükséges
  • A megosztáshoz viszont elengedhetetlen
Webshop ajánló
Playstation 4
  • PS4

A PlayStation Blog legújabb bejegyzése szerint jövő hét kedden, azaz október 28-án jelenik meg a PS4 2.0-s firmware-frissítése, amely az eddigi legtöbb újdonságot hozza a tavaly ilyentájt megjelent masina funkciói közé. Megérkezik többek között a várva várt YouTube-integráció, USB-s adattárolóról is tudunk majd zenét hallgatni, az eddigi unalmas menürendszert testre szabható témák teszik változatosabbá, és a hangkommunikáció, illetve a kamera érzékenysége is javulni fog az ígéretek szerint. A legnagyobb durranás azonban nem ez, hanem

a Share Play nevű új lehetőség, mellyel megoszthatjuk a játékainkat a PSN-es barátainkkal!

A Share Play több dologra is alkalmas. Először is, meghívhatjuk a játékkal nem rendelkező cimboránkat, hogy vegye át a konzolunkon éppen futó program felett az irányítást, és ezáltal „játsszon nekünk”, avagy épp magának -- ez akár a játszható demók új generációjaként is felfogható megoldás, ami viszont csak akkor működik, ha nekünk és a barátunknak is van PS Plus előfizetése. A megosztónak mindenképp kell legyen PS Plussza, de a cimborának nem: ha például az illető megelégszik azzal, hogy csak valós időben nézi, ahogy mi játszunk, nincs szüksége előfizetésre.

A legjobb dolog viszont kétségtelenül a kooperatív játékok megosztásának lehetősége, ami szintén működik egyetlen program birtokában. Magyarán, ha a havernak nincs meg a Far Cry 4, de nekünk igen, és mind a ketten PS Plus előfizetők vagyunk, együtt is akciózhatunk a Himaláján. Sőt, a Share Play co-op akkor is üzemképes, ha az adott játékban nincsen online kooperatív mód. Döbbenet, hol tart a tudomány, ugye?

Negatívumként értékelhető persze, hogy azért a PS Plus igencsak elkél az értelmesebb Share Play szolgáltatások használatához, illetve hogy egy-egy játékmenet mindössze 60 percig tarthat, utána a PS4 „bontja a vonalat” Öröm az ürömben, hogy e szegmenseknek nincs korlátozott száma, tehát egy óra játék után csak újat kell indítanunk, és kész.

A Sony egy videóval is készült a Share Play bevezetésére, érdemes megnézni, mert jól illusztrálja a PS4 talán legvonzóbb tulajdonságát.