• Bemutatják Will Smith és Tom Holland animációs kémfimjét
  • Mozikba kerül az előzeteseivel felzúdulást keltő Macskák-adaptáció
  • A Jexi főhőse egy mobilfüggő fiú, akinek életét megkeseríti féltékeny telefonja, miután az talál magának egy lányt
  • Bemutatják a Boldog idők című francia vígjátékot és a Nászszezon című amerikai romkomot

Eljött az év utolsó hete, lássuk milyen filmek debütálnak ezen a héten a hazai mozikban. Bemutatják Will Smith és Tom Holland animációs meséjét. A történet hősei egy kivételesen sármos és kiemelkedő képességű titkosügynök, illetve egy mad scientist-típusú tudós figura.

spies-in-disguise-post9.jpg

Megérkezett Jon Lucas és Scott Moore (szkript: Másnaposok-trilógia; Rossz anyák) új filmje. A Jexi - Túl okos telefon főhőse egy fiatal mobilfüggő férfi, akinek ugyan rengeteg ismerőse van a világhálón, valójában nincs egy igazi barátja sem. Amikor új telefont kap, a benne működő mesterséges intelligencia elkezdi hajtani őt, hogy szerezzen barátnőt és építsen igazi kapcsolatokat. Ám hamar technológiai rémálommá válik a felbőszült program, amikor Phil végre talál egy lányt.

mv5bnjdjnzqwowmtzte4yi00yjriltlmy2etnznimtfmmdrmmta1xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sy1000cr0015001000al.jpg

Kiderül, hogy mekkora változáson esett át a Macskák. Minden idők legsikeresebb Broadway-musicalét az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde; Nyomorultak) viszi vászonra, a macskabőrbe bújtatott színészek kinézetét viszont a rajongók felháborodása miatt újra kellett gondolnia a készítőknek. Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot darabjának főszerepeit ezúttal Idris Elba, Ian McKellen, Rebel Wilson, Judi Dench, Taylor Swift, James Corden, Jennifer Hudson és Jason Derulo kapták.

mv5bzju0mmiwzgytyjllyy00ota2lwfmztatzdq0zwe0ywvjztazxkeyxkfqcgdeqxvynjg3mdmxnzuv1sx1777cr001777745al.jpg

Mától látható a NászszezOn című amerikai romkom, aminek főhőse egy munkamániás, csupán alkalmi randikra vágyó Los Angeles-i fotós lány. Amikor összejön egy fiatal feltörekvő séffel, beindul az esküvőszezon is, és tizenöt menyegző után fokozatosan elhatalmasodik hősünkön az érzés, hogy ideje meghoznia néhány fontos döntést.

Boldog idők címen érkezik egy Westworldre hajazó francia vígjáték is. Amikor egy idősödő házaspár párkapcsolati válságba kerül, az egyre mélyebbre süllyedő férfi lehetőséget kap az időutazásra. Vajon melyik korba szeretne látogatni hősünk és vissza akar-e térni végül feleségéhez?

Mozikba kerül egy másik Cannes-ban debütált francia film is. A Portré a lángoló fiatal lányról főhőse egy ifjú grófnő, aki irtózik a kényszerházasságoktól. Családja ezért titokban rendel egy festményt róla, a munkára felkért festőnőnek pedig önmagát álcázva kell Héloïse-hoz közel kerülnie. Csakhogy feladata mellett Marianne egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének.

Francia dokumentumfilmmel zárul az év. A 98 éves Marthe Cohn a világot körbeutazva emlékszik vissza életének rendkívüli történetére: a zsidó származású francia nő a második világháború alatt kémként működött, de egészen mostanáig senkinek nem beszélt ezekről az évekről.