• Kétmillió dollárba került a Rocket League elkészítése
  • 50 millió dollár bevételt hozott eddig
  • PC-n és PS4-en összesen 8 millió regisztrált játékos van
  • Jövőre jön az Xbox One átirat

Az év egyik nagy meglepetése volt, hogy milyen jól sikerült a Rocket League, bár aki ismeri a játék előtörténetét, az tudja, hogy nem kevés munka volt abban, hogy tökéletesítsék a rakétameghajtású kocsikkal való focizást.

A gyökerek az Unreal Tournament 2004-nél kereshetőek, ahol az alapokat az Onslaught jelentette, a kezdeti ötletekből azonban önálló játék csak 2008-ban emelkedett ki. Ekkor jelent meg a megjegyezhetetlen nevű Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle Cars, ami magába foglalt mindent, amiért a Rocket League-et is szeretni lehet, sikert azonban mégsem ért el. Ez részben talán a név, de még inkább a kiforratlan mechanizmusok számlájára írható, így amikor a Psyonix még egyszer nekifutott az ötletének, biztosra mentek.

A Rocket League 2014-ben mutatkozott be, az idén júliusi megjelenést pedig egy alfa-, illetve két bétatesztelés előzte meg, amelyek során alaposan megvizsgáltak mindent, és tökélyre fejlesztették a motorizált labdarúgást. A többi, ahogy mondani szokás, már történelem, hiszen a nyár slágerjátéka lett a Rocket League, amiben kétségtelenül nagy szerepet játszott az, hogy PS4-re az előfizetők ingyen megkapták, de önmagában is jól teljesített a program.

A Wall Street Journal nyomán tudtuk meg, hogy nagyjából kétmillió dollárból készült el a Rocket League, az elmúlt hat hónapban pedig 50 millió dollár bevételt hozott, miközben a regisztrált felhasználók száma, PC-n és PS4-en összesen, meghaladja a 8 millió főt. Nem is rossz!

A Rocket League a megjelenése óta több letölthető tartalmat is kapott, ezek azonban csak kozmetikai elemeket illetve kocsikat hoztak, a tényleges játékmenetet ingyenes pályával és a játékszabályokat módosító mutátorokkal bővítették -- épp nemrég csatlakozott a felhozatalhoz a jégkorongozás, valamint Portal tematikájú kiegészítők.

A Rocket League februárban Xbox One-ra is megjelenik, mégpedig két exkluzív járgánnyal -- az egyik a Gears of Warból, a másik pedig a Halóból érkezik.