• Már közel 190 ezren látták itthon a James Bond: Nincs idő meghalnit
  • Jól kezdett az animációs Addams Family 2
  • Továbbra is népszerű a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, a Toxikoma és a Free Guy

Tegnap írtunk róla, hogy csalódást keltő, közepes nézettséget hozott a jubileumi, huszonötödik James Bond epizód a tengerentúlon. Egészen más a helyzet a világ többi részén, így Magyarországon is. Lássuk a Filmforgalmazók Egyesülete közleménye alapján, hogyan alakult a hétvégi nézettségi toplista hazánkban.

p09x617v.jpg
(A kép forrása: BBC)

Nincs idő meghalni

Csütörtökön debütál a magyar mozikban a Venom 2, egyelőre viszont az új James Bond film az uralkodó alkotás itthon. Közel 64 ezren voltak kíváncsiak Daniel Craig utolsó 007-es szereplésére, ami enyhe, 37%-os nézettségcsökkenést jelent csupán az előző hétvégi számokhoz képest. Összesen 189 506-an látták eddig Cary Joji Fukunaga (A törvény nevébenA mániákus) rendezését, ami egészen elképesztő eredménynek számít a magyar statisztikákban.

  • A Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Naomie Harris és Léa Seydoux főszereplésével készült Nincs idő meghalni a széria történetének eddigi leghosszabb epizódja a maga 163 percével. A történet szerint a 007-es már visszavonultan él Jamaikán, amikor régi CIA-s barátja, Felix Leiter megkeresi, hogy segítsen kiszabadítani egy elrabolt tudóst. A zenét Hans Zimmer komponálta.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Addams Family 2

Amerikában alapvetően pozitívan értékelték az animációs Addams Family mozikban és VOD-on egyaránt elérhető második részének szereplését, és Magyarországon sem panaszkodhat a produkció. Nyitóhétvégéjén közel 15 ezren voltak kíváncsiak az MGM neve alatt futó opuszra, ami ugyan messze elmarad a James Bond számaitól, a járványidőszak hazai viszonylatában jó eredménynek mondható.

  • Gomez és Morticia az Államokat átszelő utazásra indul, hogy ezzel keltse fel gyermekeik hagyományok iránti figyelmét. Az Izé kuzinnál tett látogatást is magában foglaló történet során Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Oscar Isaac és Snoop Dogg kölcsönzik a főszereplők hangját.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Továbbra is jól szerepelnek

Továbbra is előszeretettel látogatják a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, a Csernus doktorék történetét feldolgozó Toxikoma és az immár két hónapja futó (!) Free Guy vetítéseit. Előbbieket nagyjából 7 ezren, Ryan Reynolds-ék romantikus sci-fi-vígjátékát pedig 5 ezren nézték meg az utóbbi napokban. A Marvel szuperhősfilmjére 155 ezer, a magyar alkotásra 83 ezer, a 20th Century Studios produkciójára pedig 237 ezer jegyet váltottak eddig.

  • A film főhőse a gyerekkorától harcosnak nevelt Shang-Chi, aki azonban felnőve szakít a családi örökséggel és San Fransiscoba utazik, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet viszont megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a férfi apjával. A filmben A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.
  • A Szabó Győző önéletrajzi könyvén alapuló filmben a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) feszül egymásnak, majd válik baráttá.
  • Guy egyszerű NPC, aki programhiba folytán átlagos banki alkalmazottból valódi főhőssé válik. Saját módszereivel tesz igazságot a világban, sőt egy gamer lány avatárjába is beleszeret, amikor a játék tulajdonosa hajtóvadászatot indít ellene. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Érdemes kiemelni, hogy a Miután elbuktunk továbbra is ott van a TOP 10-ben, majdnem 84 ezren látták eddig, míg az Eltörölni Frankot című frissen debütált magyar filmre 2300-an voltak kíváncsiak.

  • Minden korábbinál nagyobb próbatétel elé kerülnek a Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin alakította fiatalok, miután a lány elköltözik, majd kínos titokra derül fény barátja családjával kapcsolatbanA filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.
  • 1983-ban járunk, szocializmus éveiben. Frank, egy underground banda vezetője nem tudja elfogadni a rendszer szabályait, ezért „politikai pszichiátriára” kerül. A kínzások közepette súlyos trip veszi kezdetét.

Ti mit néztetek hétvégén?