Az Unknown Worlds fejlesztőcsapat kifejezetten hangsúlyozza, hogy a Metacriticen egy hiba miatt rossz értékeket kapott, amúgy kiváló Natural Selection 2-höz érkező női tengerészgyalogos bizony a feje búbjától a lábujja végéig fel lesz öltöztetve. Mi több, páncélzata igen kevés feminin jellemzővel fog bírni, mondhatnánk úgy is, hogy semennyivel.

„A játékipar történelme során helytelenül ábrázolta a női karaktereket” -- írják saját honlapjukon. -- „Gyakran válnak stilizált szexuális vágykeltőkké: míg férfi társaik állig páncélban és fegyverben harcolnak, addig a női katonák majdhogynem meztelenek. És amikor egyenlő védelmet kapnak, akkor az gyakran figyelmen kívül hagyja a fizika törvényeit a csinos alak javára.”

A csapat úgy véli, hogy ez az út nem helyes, és a fejlesztők felelősséggel tartoznak azért, amit közvetítenek a társadalom felé. Úgyhogy a Natural Selection 2-ben a női tengerészgyalogos -- férfi kollégáihoz hasonlóan -- elsősorban katona lesz. Páncélzata pusztán funkcionális, a közelharcra kihegyezett védelmi ruházatnak készül, nem pedig nyálcsorgatást kiváltó látványos hacukának.

A Natural Selection 2 csatatereire szeptemberben, egy ingyenes frissítés keretében lép be a női tengerészgyalogos, hogy megmutassa: a gyengébb nem páncélban vagy sem, de ugyanúgy szét tudja rúgni az ellenség ülepét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Natural Selection 2 -- Megjelenés: 2012. október 31. (PC) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2600 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 1024 MB, HDD: 5 GB