Mivel ma már bárki belekóstolhat az első világháború borzalmaiba, a youtuber Westie videója nyomán összeállítottunk néhány hasznos tippet a Battlefield 1 lovassági harcához. Ez a harcmodor ugyanis nem lehet szokatlan egy Witcher 3-ban, viszont merőben új a Battlefield-sorozatban. Ráadásul az is ritka, hogy puskát és kardot is forgatatunk a nyeregben ülve. Nos, lássuk, hogyan lehetünk eredményesek lóháton.

Barátkozz meg a lovassági fegyverzettel!

Ha lóháton lépsz be a pályára, akkor csakis az előre meghatározott arzenállal harcolhatsz, vagyis egy Winchester Model 1894-essel, egy karddal és egy anti-tank gránáttal, valamint lesz nálad élet- és lőszercsomag. Ennyi. Ezzel élsz, ezzel halsz.

A jó fegyvert használd!

Távolra a puskát kell bevetni, ne pazarold a lőszert közelharcban. Azt is érdemes észben tartani, hogy újratöltéshez le kell lassítani, mert ha mindkét kezeddel a kantárt fogod, bajosan tárazhatsz újra. Belharcban pedig értelemszerűen a kardot favorizáld, ami igen hatékony célszerszám egy vágtató paci hátán.

Ne siess!

Nem csak a tárazáshoz kell lassabban járni, de a kardot is könnyebben forgathatod, ha a ló nem szárnyal alattad.

Segíts a bajtársakon!

A ló gyors állat, a gyorsaság pedig életet menthet. Éppen ezért egy lovas remek támogatókarakter lehet. Életet és lőszert is adagolhatsz társaidnak, ne fukarkodj hát ezekkel.

A ló könnyű célpont

A pacik jó nagy állatok, és ami nagy, azt piszok könnyű eltalálni. Szóval próbálj a lovaddal mindig valami mögé kerülni. Ha nem harcolsz, akkor mozogj vele gyorsan, és igyekezd elkerülni a frontális támadást. Sőt, némi páncélt sem árt a zubbonyod mögé rejteni, máskülönben irritálóan gyorsan kiemelnek a nyeregből.

Gyakorold az ugratást

Érdemes minél hamarabb megtanulni, mit tudsz a lóval könnyen átugrani, így ugyanis számos akadályt és kellemetlen helyzetet kerülhetsz el – vagy, ha nem tudod átugrani, akkor meg.

Ne az állatot bántsd

A hátasok igencsak strapabíróak, így gyalogosként jobban jársz, ha a ló helyett a lovast lövöd ki, aztán kitérsz a megbokrosodott állat elől – mert ezek bizony hajlamosak agyontaposni az embert.