Két hete a Nintendo bejelentette, hogy befejezi az elképesztően sikeres NES Classic Mini gyártását/árusítását. Most Reggie Fils-Aime, a cég amerikai vezetője is megszólalt. Elmondta, hogy eredetileg csak az ünnepek végéig akarták forgalmazni a retrokonzolt, amiből végül is 2,3 millió egységet szállítottak ki a boltokba, ugyanakkor rengetegen nem tudták megvenni a kis gépet, mert állandó készlethiányban szenvedtek az üzletek.

Reggie Fils szerint a logisztika is fontos szempont volt a döntés meghozatalakor. "Megértjük, hogy az emberek frusztráltak, hogy nem tudtak konzolt venni, és ezért elnézést kérünk. Ugyanakkor gondoljatok bele a mi helyzetünkbe. Fontos, hogy felismerjük, merre tart a jövőnk, és melyek azok a kulcsterületek, amiket el akarunk érni. Sok feladatunk van, de az erőforrásaink véglegesek." -- közölte.

Azt elismerte, hogy hibáztak abban, hogy nem közölték azt a tényt, hogy a NES Classic Mini nem lesz örökké a piacon. Ha minden igaz, idén megjelenik az SNES Classic Mini, de hogy visszatér-e valaha az első Nintendo konzol a boltok polcaira, egyelőre nem tudni.

reggie2.jpg