Egy újabb hónapot lehet kiikszelni a naptárban, és már csak egy maradt vissza, a december, ami az ünnepek, sütemények és remélhetőleg némi pihenéssel – na meg sok-sok játékkal a fa alatt – telik majd el. A karácsonyi szünetre pedig fel is tankolhattunk novemberre, hiszen rengeteg új cím jelent meg minden platformra, így PS4-re is. Lássuk, miből szemezgethettünk.

Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King

A ’80-as és ’90-es évek gyermekeinek valószínűleg több feledhetetlen percet is okozott eme két Disney klasszikus, amelyek az Aladdin és Az oroszlánkirály című rajzfilmek nyomán születtek. Az új változat játékosbarát funkciókkal (mentési lehetőség, előre- és visszafele pörgetés lehetősége), illetve virtuális múzeummal érkezett meg a PS Store-ba.

Need for Speed: Heat

Újra volán mögé pattanhatunk és beletaposhatunk a gázba, ha egy kis sebességre lenne szükségünk. A Heat a napfényes Palm City-be visz el minket, ahol lágyan lengedező pálmafák alatt akár éjszaka is versenyre kellhetünk riválisainkkal (és a rendőrséggel) a különféle utcai versenyek alatt.

Death Stranidng

Kodzsima Hideo új játéka olyan lett, amit az úriembertől általában várunk: megosztó. Valaki szerint közel tökéletes, más a létezésének jogosultságát is megkérdőjelezi. De akár mesterműnek, akár unalmas sétaszimulátornak véljük, az biztos, hogy ez a játék novemberben megkerülhetetlenné vált.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Az EA végre előállt egy olyan Star Wars játékkal, amiben a történet nem csak alibi, hanem az a játék fő eleme. Cal Kestis egykori Jedi padawan bőrébe bújva kell felvennünk a harcot a Birodalommal, szörnyekkel és sötét lényekkel, hogy esélyt adjuk a Jedi Rendnek a feltámadásra. Látványos fénykardpárbajok, ügyességi platformelemek és jófajta fejtörők várnak minket a Respawn játékában.

Terminator: Resistance

Novemberben jelent meg az új Terminator-film, a Sötét végzet (kritikánkat ide kattintva olvashatod), amit nyomban követett is a Terminator: Resistance című játék – aminek amúgy semmi köze a filmhez, már azon kívül, hogy ez is a Terminator univerzumban játszódik. A program sajnos tíz évvel megkésett, akkor valószínűleg örültünk volna neki, ma viszont csak azoknak ajánljuk, akik szeretik ezt a világot és nem vágynak többre egy laza lövöldözésnél.

Doctor Who: The Edge of Time

A rekord ideje futó brit sci-fi sorozat, a Doctor Who is új játékkal bővült. A The Edge of Time-ban a 13. Doktor bőrébe bújva kell megmentenünk a világot téren és időn át, felhasználva kedvenc időlordunk minden tudását, a TARDIS-t és szónikus csavarhúzóját. És ha ez még nem lenne elég, mivel egy VR programról van szó, minden eddiginél jobban beleélhetjük magunkat a Doktor szerepébe.

Shenmue 3

Számtalan csúszás után idén novemberben végre megjelent a Shenmue-sorozat harmadik része. A Shenmue 3 ott veszi fel a fonalat, ahol elődjei történetének vége szakadt: a 18 éves Ryo Hazuki a misztikus Főnix Tükör után kezd nyomozni Kína gyönyörű hegyvidékein – eme tükör az, ami már az apja gyilkosát is élénken érdekelte.

Sniper Ghost Warrior Contracts

A CI Games csapata visszatért, hogy a Sniper: Ghost Warrior 3 technikai problémákkal tűzdelt rajtja után kiköszörülje a stúdió hírnevén esett csorbát, és egy, az előzőnél kompaktabb, fókuszáltabb játékot tegyen le az asztalra. A Sniper Ghost Warrior Contracts története egy fiktív polgárháború utáni, önálló Szibériába kalauzol el minket, ahol összesen 25 küldetést hajthatunk végre 5 nagy, nyitott és szabadon bejárható pályán.