Noha az ember első pillantásra azt hihetné, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order megjelenésével lezárult az idei őszi játékdömping, és már csak jövőre számíthatunk igazán nagy címek érkezésére, a helyzet szerencsére azért nem ilyen egyszerű. Elég csak ránézni például a PS Store kínálatára, melyben ezen a héten is akad nem egy, nem kettő igen friss és izgalmas cím. Lássuk hát, melyek ezek!

Shenmue 3

Végre megtörtént az, amire már 18 éve várunk: számtalan csúszás után megjelent a legendás Shenmue sorozat harmadik része. A Shenmue 3 pont ott veszi fel a fonalat, ahol elődjei történetének vége szakadt: Ryo Hazukit, a 18 éves harcművészt alakítjuk, aki apja gyilkosát próbálja lenyomozni. A harmadik részben a misztikus Főnix Tükör után nyomozhatunk, ami már a gyilkost is nagyon érdekelte, ezt pedig a vadregényes kínai hegyvidéken tehetjük meg, ahol apró városok, azoknál is kisebb falvak és persze egy kőkemény nyomozás vár ránk, a szerencsejátékról, részmunkaidős állásokról és edzésekről már nem is beszélve.

Sniper Ghost Warrior Contracts

A CI Games csapata visszatért, hogy a Sniper: Ghost Warrior 3 technikai problémákkal tűzdelt rajtja után kiköszörülje a stúdió hírnevén esett csorbát, és egy, az előzőnél kompaktabb, fókuszáltabb játékot tegyen le az asztalra. A Sniper Ghost Warrior Contracts története egy fiktív polgárháború utáni, önálló Szibériába kalauzol el minket, ahol összesen 25 küldetést hajthatunk végre 5 nagy, nyitott és szabadon bejárható pályán. Azonban itt messze nem elég csak a célpontjuk homlokára vinni a célkeresztet és klikkelni egyet: a sorozat védjegyévé vált realisztikusabb mesterlövészkedés miatt figyelembe kell vennünk a célpont távolságát, a köztünk lévő szintkülönbséget és az uralkodó széljárást is minden lövés leadása előtt.

Sid Meier’s Civilization 6

Valószínűleg nincs nagyon olyan játékos a Földön, aki ne hallott volna már legalább érintőlegesen Sid Meier Civilization játékairól, a legendás sorozat hatodik része most pedig a PS Store-ba is megérkezett. Ráadásul nem csak az alapjátékot kapjuk meg a pénzünkért, hanem négy DLC-t is a Vikings Scenario Pack, a Poland Civilization & Scenario Pack, az Australia Civilization & Scenario Pack és a Persia and Macedon Civilization & Scenario Pack képében, így abszolút megérheti lecsapni erre a klasszikus címre.

Lost Ember

Végezetül pedig, a három nagy cím után szeretnénk egy indie gyöngyszemet is a figyelmetekbe ajánlani az elmúlt hét felhozatalából. Ez pedig nem más, mint a Lost Ember, ahol az emberiség bukása után, a természet által visszahódított Földön kell barangolnunk egy farkassal. A játék hatalmas hangsúlyt fektet az atmoszférára és a felfedezésre, ráadásul az alakváltás képességét is megadja nekünk, így nem csak földön, hanem vízen és levegőben is nekiláthatunk a lélegzetelállítóan szép környezet bejárásának. Az pedig, hogy hol kötünk ki, csak rajtunk múlik, hiszen ez a mi mesénk, a mi utunk.

További megjelenések

De természetesen nem csak ez a négy játék jelent meg az elmúlt héten a PS Store-ban, akadnak itt más érdekességek is. Érdemes például megemlíteni a népszerű sorozat alapján készült Narcos: Rise of the Cartelst, de a Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogyt, a Spyro™ Reignited Trilogyt és a Crash™ Team Racing Nitro-Fueledet tartalmazó Crash™ + Spyro™ Triple Play Bundle is érdemes lehet egy pillantásra.

Az összes eheti megjelenést az alábbi lista tartalmazza: