Outer Wilds

A naprendszer-felfedezést középpontba állító Outer Wilds megérkezett PS4-re is. A játékot már csak a koncepciója miatt is érdemes kipróbálni, hiszen egy olyan naprendszert fedezhetünk benne, mai időhurokban ragadt, és 22 percenként szupernóvává válik a napja.

MediEvil

Crash és Spyro után a MediEvil is megkapta a maga remake-jét, amely az alapjaitól építi újra a játékot, megfelelve a modern követelményeknek, de megtartva a régi báját. A történet központjában természetesen ezúttal is a rég halott, kétbalkezes Sir Daniel Fortesque áll, akit véletlenül életre kelt ősi ellenfele, a gonosz varázsló Zarok.

The Outer Worlds

Az Obsidian egy újabb remek szerepjátékot tett le az asztalra, amiben egy egész naprendszert uralnak a gonosz nagyvállalatok. Mi egy szerencsétlen hajótöröttet játszunk, akit felébreszt a hibernációból egy őrült tudós, majd rászabadít minket a Halcyon-rendszerre. Ám hogy mit kezdünk ezzel, az csak rajtunk áll.

Call of Duty: Modern Warfare

Nem telhet el év Call of Duty nélkül. Az idei részt az Infinity Ward szállította, és a Call of Duty 4 nyomdokaiban haladva újra Modern Warfare címre hallgat. A játék földhöz ragadtabb többjátékos móddal és borús és véres kampánnyal érkezett meg a boltokba.

Október izgalmas hónap volt a videojátékok világában, hiszen több nagy cím is megjelent, és néhány remek indie játék is befutott. Természetesen akadnak olyan ismerősök, mint a Call of Duty és a Ghost Recon, de van néhány újdonság is a palettán, mint a remekül sikerült The Outer Worlds. Lássuk is, mikre volt érdemes odafigyelni októberben.

Overland

Az Overland egy olyan poszt-apokaliptikus játék, amit stratégiai játékba csomagoltak bele. A Finji Games programjában természetesen nagy szerepet kap a túlélés, a harc, és még néhány fontos döntést is meg kell hoznunk a történet során.

Ghost Recon: Breakpoint

A Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon sorozat legújabb része a Wildlands közvetlen folytatása. Egy fiktív szigetcsoportra ruccanhatunk el benne, amit az uralma alá hajtott egy kisebb hadsereg. A bökkenő csak az, hogy eme hadsereg tagjai valaha szintén a Szellemek közé tartoztak.

Concrete Genie

A PS4 exkluzív Concrete Genie egy személyes, szívmelengető utazás lelkünk legmélyére. A történet főszereplője Ash, egy meg nem értett művész, aki egy szép napon rátalál egy mágikus ecsetre, mellyel minden alkotása életre kelthető. A fiatal fiúnak sem kell több, nekilódul, hogy frissen szerzett erejével megmentse szülővárosát, Denskát, a rátelepedő sötétségtől, azonban ez természetesen egyáltalán nem lesz könnyű feladat.

Frostpunk

A PC-n már nagy sikereket aratott városmenedzselős játéka megérkezett PlayStation konzolra. A 11 Bit Studios alkotásában az ipari forradalmat jégkorszak követte, így az emberiség a kihalás szélére került. Mi az egyik utolsó város vezetőjét alakíthatjuk és bizony súlyos döntéseket kell meghoznunk, ha életben akarjuk tartani kis közösségünket.

GRID

A Codmasters rebootolta a GRID-et, amely egyfajta átmenet a szimulátorok világa és az árkád száguldás között, melyben a saját csapatunkat irányítva kell a csúcsra törnünk, de nem árt, ha figyelünk: az ellenfeleink idővel nemezissé is válhatnak, tovább hevítve az amúgy sem alacsony fordulatszámon pörgő összecsapásokat az aszfalton.