Az elmúlt héten kicsit talán visszafogottabban alakult a PS Store új címeinek kínálata (főleg az október végét jelző játékdömpinghez képest), most azonban ismét valósággal dúskálhatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb friss megjelenésekben. Befutott többet között egy igazi exkluzív nagyágyú, de az AAA és AA kategóriás játékok piacáról is érkeztek izgalmas és új címek. Nem is húzom tovább a szót, lássuk, milyen friss megjelenésekből válogathatunk a héten!

Just Dance 2020

Új év, új Just Dance epizód. Az Ubisoft táncos partijátéka természetesen az idei frissítést sem hagyta ki. A Just Dance alapjaiban ugyanazt kínálja, mint az eddigi részek: felejthetetlen bulit és táncolást az elmúlt évek legjobb számaira. Ennek megfelelően a 2020-as rész 40 új dallal érkezik, köztük olyan népszerű darabokkal, mint az Ed Sheeran és Justin Bieber által előadott I Don’t Care vagy Billie Ellishtől a bad guy, valamint kapunk mellé egy egyhónapos, ingyenes Just Dance Unlimited előfizetést is, mellyel már több mint 500 számhoz férhetünk hozzá.

Valfaris

A Valfaris igazából az a játék, mely egy szóval tökéletesen leírható, ez az egy szó pedig a METÁL. A játék egy egykor idillikus, most azonban már egy sötét és gonosz erő által megszállt erődben játszódik, a mi feladatunk pedig nem más, mint szétlőni, feldarabolni és kivéreztetni mindent és mindenkit, aki közénk és a fent említett gonosz erő közé áll. A Valfaris épp ezért egy kegyetlenül pörgős és véres akciójáték, melynek ráadásul a zenéje is több mint tökéletes, már persze ha kedveljük a metált.

Need for Speed Heat

Befutott a héten a Ghost Games által jegyzett Need for Speed Heat is, melyben a legális és illegális versenyzés világa keveredik egymással. Karakterünk egy fiatal, feltörekvő versenyző, aki azzal a céllal érkezik Palm City városába, hogy nevet szerezzen magának, ehhez azonban kevés, ha csak a nappal megrendezett, zárt pályákon zajló legális versenyeket nyeri meg. Az igazán kemény arcok éjszaka nyomulnak, a forgalomra és az egyre keményebb taktikákat alkalmazó rendőrökre egyaránt fittyet hányva, így nekünk sincs más választásunk: ha azt akarjuk, hogy érjen valamit a nevünk, akkor napszállta után is bizonyítanunk kell, lehetőleg úgy, hogy a futam végén ne az őrsön kössünk ki.

A játékról mi magunk is készítettünk egy videót, melyben nagyjából az első félóra eseményeit mutatjuk be, ezt alább láthatjátok.

Death Stranding

A felsorolást pedig egy igazi exkluzív nagyágyúval zárhatjuk, hiszen pénteken végre megjelent a legendás játéktervező, Kodzsima Hideo, első olyan játéka, mely a Konamival történt szakítás után készült el. A Death Strandingban egy világvége utáni, szétesett Amerikában futárkodhatunk, a feladatunk pedig nem kevesebb, mint küldeményeink célba juttatásával összekötni az egymástól régen elszakadt apró településeket, falvakat és persze az embereket. Kodzsima legújabb alkotása egy vad kísérlet, egy hosszú utazás, melyet kár lenne kihagyni.

További megjelenések

Nem csak ezek a címek debütáltak azonban az elmúlt héten a PS Store-ban. Érdemes lehet megemlíteni a fentieken felül a JUMANJI: The Video Game-t, mely a népszerű filmet dolgozza fel, vagy épp a Garfield Kart – Furious Racinget, mely alighanem a hét lefontosabb versenyjátéka lenne, ha nem épp most jön ki az új NFS is.

A megjelenések teljes listája így alakult: