• Odébb lesz, hogy bemutatják az újgenerációs Nvidia videokártyákat
  • Hogy ez mit takar, csak az Nvidia tudja

A Computex jött, a Computex ment, lezajlott az Nvidia keynote-ja és bizony nem jött be, amiben halványan reménykedtünk. Olyannyira nem, hogy a cég elnök-vezérigazgatója, Jensen Huang még csak nem is kertelt, az új generációs Nvidia videokártyák megjelenéséről kapcsolatos újságírói kérdésre rövid és tömör választ adott: „Sokára lesz még”.

Ugyanakkor más források a Turing architektúra megjelenését legkorábban július végére datálják, amit augusztusban követhetnek a beszállítók kártyái. Ennek némileg ellentmond az, hogy eredeti terveikkel ellentétben a következő bejelentésre esélyes helyszínnek kikiáltott, augusztusban tartandó Hot Chips 30 szimpózium során sem beszél majd az Nvidia a következő generációs chipjeikről – legalábbis levették a műsorról az adott programablakot.

Persze ez még mindig nem zárja ki a nyári megjelenés lehetőségét, elvégre az Nvidia szokás szerint csak hetekkel a rajt előtt szokott bármit is mondani – magyarán az, ami az ő szótárukban a „soká” az lehet, hogy csak egy-két hónapot jelent, de az is lehet, hogy év végére tolódik a megjelenés. Meglátjuk.

nvidia-symbol.jpg