• Május 21-én debütál Zack Snyder A halottak hadserege című zombihorrorja a Netflixen
  • A rendező elárulta, hogy kivágtak egy meztelenkedős jelenetet a filmből
  • Hozzátette, hogy A halottak hadserege inkább társadalmias, mintsem tudományos film

Május 21-ig kell már csak várni Zack Snyder Az Igazság Ligája után készített akciódús sci-fi-horrorja, A halottak hadserege (Army of the Dead) netflixes premierjére. A történet a zombiapokalipszis után játszódik. Egy zsoldoscsapat saját akcióba kezd: betör az élőhalottakkal tömött karanténzónába, hogy kirabolja egy árván hagyott bank dollármilliókban dúskáló széfjét. Alább láthatjátok a Dave Bautista főszereplésével készült film hosszú előzetesét.

Az R-es korhatárbesorolású horrorról most több érdekességet is elárult a rendező The Sunday Times-nak adott interjújában. A leglátványosabb megjegyzése az volt Snydernek, amikor az obszcenitás határairól beszélt, példaként hozva, hogy egy zombi péniszét tartalmazó snittet kivágtak a filmből. A halottak hadserege persze enélkül is elég látványos lesz, elég csak a zombiállatokra gondolni. A Valentine nevű tigrist például egy élő ragadozó hosszú tanulmányozása után készítette el a VFX-es csapat.

Snyder kitért George A. Romero műfajteremtő filmjeire is, amik bevallottan társadalmi kommentárok voltak. Az amerikai rendező úgy fogalmazott, hogy ezt a szemléletmódot kötelességüknek érezték követni jelen opuszban. „A zombifilmek jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy magunkról mint emberekről beszéljünk. A miénk egy szörnyfilm, amiben mi vagyunk a szörnyek. [A halottak hadserege] sokkal inkább társadalmi igényű, mintsem tudományos film.” Hozzátette, hogy igyekezett szimpatikussá tenni a zombikat, akik egyébként meglehetősen értelmesek az előzetes alapján.

mv5bntu3ztc3zgetnjgxoc00zta4lthmzwutmtziowq2ywu1ngiwxkeyxkfqcgdeqxvymte1mti3mjgwv1.jpg