A PS4 premierje vészesen közeleg, vele együtt pedig az első exkluzív FPS, a Killzone: Shadow Fall is megjelenik, ami ráadásul a méltán népszerű Killzone-sorozat negyedik fő epizódja lesz. A játékról sok videót és képet láttunk már, gyakorlatilag nincs olyan részlet, amit legalább szegről-végről ne ismernénk. Ettől függetlenül a marketingkampánynak dübörögnie kell, szóval nem meglepő, hogy újabb és újabb bemutatók érkeznek.

A lenti videó is egy ezek közül; 8 percen át prezentálják a Guerilla Games fejlesztői, hogy miféle trükköket vethetünk be az egyjátékos módban. Bár elsőre azt hinnénk, hogy a Killzone: Shadow Fall egy halálosan unalmas cső-FPS lesz, amit agyonscriptelnek és csak a grafika miatt érdemes figyelni rá, a lenti bemutató tanúsága szerint ez egyáltalán nem így van. Hogy csak egy példát említsünk, a pályák nagyrészt szabadon, mindenféle megkötés nélkül bejárhatók, és elég hatalmasak -- legalábbis a videóban látható gigászi felhőkarcoló nagyon is meggyőző. A játékos egy úgynevezett Shadow Marshalt alakít: olyan speciális egyéget, aki az ellenséges vonalak mögött tevékenykedik és fejlett álcázóberendezést használ. A küldetések több lépcsőből állnak, sorrendjük viszont nem kötött, és a rövid ismertetőben a játék nem tér ki rá, hogy milyen eszközöket kell használnunk a cél eléréséhez. Egy feladat többféleképp is megoldható, változatossá téve a Killzone: Shadow Fallt.

Persze, vannak olyan elemei is a játéknak, amiket simán ki lehetett volna hagyni, mint mondjuk a lassított idő, ami ma már instant ásítozást generál minden FPS-rajongóban, de az ilyen apróságokat leszámítva igenis érdekes játéknak tűnik a Killzone: Shadow Fall, ami akár még az év egyik legnagyobb meglepetése is lehet. Mi tagadás, ránk férne egy jól összerakott szólista shooter.