Tegnap is kaptunk nextgen pletykákat, és persze ma sem úsztuk meg nélkülük. Lássuk, ezúttal miket beszéltek (félre?) a játékfejlesztők!

Kezdjük a PS4-gyel, hisz ez az a gép, ami biztos, hogy jön. Ben Cousins, egykori EA menedzser, nem mellesleg a Battlefield-sorozat volt producere a GamesIndustrynak kotyogott el ezt-azt a PlayStation 4-ről. Állítja, hogy a játékfejlesztés manapság túl drága, és gyorsan csak a tabletekre fejlesztett, olcsó alkalmazásokkal lehet pénzt keresni. Innen jutott el a PS4-ig, mely a kevésbé költséges gyártási folyamatoknak hála olcsóbb lesz, mint a PS3 volt -- ezt mondjuk őszintén merjük remélni, kicsit borsos lenne 200 ezer forintot a boltban hagyni. A Sony még nem jelentett be hivatalos árat, egy marketinges viszont elkotyogta a PCMagnek, hogy hamarosan beharangoznak egy április-májusi PlayStation show-t, ahol újabb infókat kapunk a gépről.

Az új Xboxszal kapcsolatban már szilárdabb infó ütötte a markunkat, hála a Ubisoft Montreal fejének, Yannis Mallatnak. Mallat a Eurogamernek mondta el, hogy az egyelőre be nem jelentett Microsoft-konzol felépítése összhangban áll a PS4-gyel, azaz a VGLeaks által már rég kiszivárogtatott anyagok, melyek szerint az Xbox is PC-vé változik, újabb megerősítést kaptak. Kitért továbbá az új masinák grafikai képességeire, melyek szerinte döbbenetesek, és erre jó példa a házon belül készülő Watch Dogs és Assassin's Creed IV is.

Egyre többet hallunk tehát a nextgenekről, látszik, hogy közeleg az E3. Ti mit vártok elsősorban a bemutatóktól?

A Durango felépítése