Az olasz Valerio Gallo (Williams_BRacer) mint egy előre nem látott meteorit csapódott be a világ Gran Turismo elitjébe 2019-ben. Jelenleg az ő formája a legmeggyőzőbb, hiszen a tavalyi világbajnoki döntőben elért második helyezése óta szinte legyőzhetetlen. Az olimpiai kvalifikációban is ő érte el a legjobb időt ráadásul a versenytempója is hasonlóan jó mint amit egykörön képes teljesíteni. Egyértelmű favoritja az olimpiai döntőnek viszont nagy kérdés az, hogy az általában jól megvariált pálya, autó, gumi kombókkal, hogyan tud majd versenystratégiai szinten bánni. Valério viszonylag rövid idő alatt szerzett nagyon komoly hírnevet magának. Rendkívül gyorsan tanul és fejlődik, amivel versenyről-versenyre szilárdítja meg helyét a legendás Gran Turismo versenyzők szűk táborában.

blazsan-patrik-olimpiai-ellenfelek-03.jpg

Az olimpiával olyan, mintha egy álom vált volna valóra. Amikor a hírről értesültem teljesen megdöbbentem, de ez a hír még elképesztőbb azzal, hogy a Motorsport a Gran Turismo által képviselteti magát az olimpián. Mindannyian tudjuk, hogy az olimpia a legnagyobb presztizsű sportesemény, ez minden sportág otthona. A World Tour versenyek mellett úgy gondolom az olimpia lesz a legjobb lehetőség arra, hogy bemutassuk a Gran Turismo valódi potenciálját és magasszínvonalú versenyeit. Rengeteg gyors, és tehetséges versenyzőt nevelt ki már most a Gran Turismo család. Az EMEA régióban versenyezni egy óriási kihívás a legapróbb hiba is megbosszulja magát, hiszen a pilóták közel azonos szinten vannak. Belegondolok, hogy a világ leggyorsabb srácai ellen versenyzek majd, köztük Mikail Hizal, Igor Fraga és Takuma Miyazono, ez olyan, mint az életem legnagyobb küldetésével szembesülni és mindez az olimpián. A FIA 2020-as szezon után megtaláltam az önbizalmamat és a gyorsaságomat így megtanultam, hogyan lehet fontos versenyeket megnyerni. Az, hogy a tavalyi világbajnoki döntőben második lettem egy tökéletes motivációs lendületet adott ahhoz, hogy mindig nyerni tudjak. A győzelemhez hibátlan és a határon való versenyzés szükséges, felkészülve érzem magam az olimpiára és tudom pontosan, hogy mi kell ahhoz, hogy jól teljesítsek. Patrik egy igazi szakértője ennek a sportnak. A kezdetektől fogva a legjobbak között van, és még mindig a győzelemért küzd, akárcsak a legutóbbi, Monza-i World Series 1. fordulóban. Egyszerűen imádom, ahogyan harcol: mindig megfélemlíti mozdulataival az ellenfeleket, nyomást gyakorolva rájuk, de agresszív is a legaktuálisabb pillanatokban. Tehetséges és félelem nélküli, ezért mindig a "győztes szellemre" emlékeztet. Megpróbálom felhasználni minden tudásomat, hogy minden helyzetben jól reagáljak, ezért nem csak a gyorsaságom fogom használni. Koncentráltan és okosan kell versenyeznem. Remélem, hogy jól fogom érezni magam és átélhetem az olimpia egyedülálló pillanatát!” - nyilatkozta Gallo.

A japán Takuma Miyazono (Kerokkuma_ej20) nyerte a tavalyi 2020-as világbajnoki döntőt. Elképesztően gyors de nem minden autó kategória fekszik neki ez érezhető, főleg az alacsonyabb tapadással bíró versenygépekkel szokott néha hadilábon állni. A japán mezőny az egyik legerősebb a világon. Számos nagy név versenyzik a szigetországból a World Tour és World Series sorozatokban. Kijelenthetjük, hogy Takuma mindenképpen rendkívül magabiztos lehet önmagában és versenyzői képességeiben. Gyors tempójával, taktikusságával és fairplay vezetésével jó esélyekkel indul a végső győzelemért.

Nagyon meglepődtem, hogy a Gran Turismo Sport olimpiai esemény lesz, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, mert régóta játszom a sorozattal. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy nehéz lesz nyerni, mert nagyon sok remek pilóta van, de egy versenyen bármi megtörténhet, ezért mindent megteszek, és megpróbálok első helyen végezni. Ami Patrikot illeti, az a benyomásom, hogy nagyon jó a versenytempója, és nagyon jó előzéseket hajt végre. Nagyon tisztességes versenyző, ezért nagyon tisztelem őt. Mindent bele fogok adni a döntőn, hogy a legjobb három közé kerüljek és, hogy sikerüljön a mezőny elejében autóznom.” - fogadkozott Miyazano.