• 2022. május 6-án debütál a Doctor Strange az őrület multiverzumában
  • A filmhez készült kirakós dobozán a szuperhős egy monstrummal harcol
  • Aki valószínűleg ősi vetélytársa, a dimenziókon átívelő erőt képviselő Shuma-Gorath

A MCU egyik legnépszerűbb alakja, Doctor Strange hamarosan Pókember oldalán kavarja meg az univerzum rendjét, hogy aztán 2022. május 6-án 2016-os saját filmjét folytassa. A rendezői székben a kultikus Sam Raimi (Gonosz halott) ül, aki szerencsére nem fecsegte ki eddig a történet részleteit. Egy filmhez készült friss puzzle azonban árulkodik a címszereplő lehetséges ellenfeléről.

A Resetera oldalán került ki egy kép a Doctor Strange az őrület multiverzumában kirakós dobozáról, amin a szuperhős épp egy tintahal kinézetű monstrummal küzd. Korábbi pletykák a Gargantos nevű tengeri szörny szerepét feltételezték, az alábbi képen látható hatalmas szemű fenevad viszont inkább Doctor Strange ősi vetélytársára, Shuma-Gorath-ra emlékeztet.

screenshot-2021-11-01-at-12-20-06-1024x402-1635804413510.png(A kép forrása: IGN)

Utóbbi először Robert Howard Lovecraft-univerzumot kiterjesztő, 1920-as évekbeli írásaiban szerepelt, majd 1972-ben megjelent a Marvel képregényekben is. Az elmúlt évtizedekben harcolt a Bosszúállókkal, a Fantasztikus Négyessel és még A galaxis őrzőiből ismert Groottal is. A játékosok előtt a Marvel vs. Capcom szériából lehet ismerős a karakter, mások pedig a friss What if…? egyik epizódjában láthatták.

Shuma-Gorath, ősi démon lévén, dimenziókon átnyúlva képes kommunikálni és irányítani más létformákat. Hazájában szinte legyőzhetetlennek számít, a Földön viszont ember nagyságú szörnyként ábrázolják őt. A Marvel egyelőre nem erősítette meg, hogy a karakter szerepelni fog-e a filmben, de kézenfekvő megoldás lenne bevezetni őt a Moziverzumba.

A puzzle dobozán látható egyébként Wong, America Chavez, a dimenziókon átjárni képes tinédzser és Skarlát Boszorkány is – nem véletlen, a WandaVízió eseményei képezik a cselekmény kiindulópontját. A címszereplőt és Wandát alakító Benedict Cumberbatch és Elizabeth Olsen mellett visszatér a filmben Rachel McAdams (Szerelmünk lapjai), Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság) és Benedict Wong (Mentőexpedíció), ill. új szereplőként csatlakozik Xochitl Gomez (Bébicsőszök klubja).

doctor-strange-2-02.jpg
(A kép forrása: Quora)